Al treilea candidat pentru presedintia CE isi anunta suportul pentru Manifestul pentru Comert Echitabil

Un alt candidat important pentru presedintia Comisiei Europene si-a exprimat sustinerea pentru Manifestul Fair Trade. In cadrul unei intalniri cu echipa FTAO (FairTrade Advocacy Office), Jean-Claude Juncker, candidat din partea Partidului Popular European, si-a declarat sprijinul pentru Manifestul Voteaza pentru Comertul Echitabil, alaturandu-se astfel candidatilor Ska Keller si Martin Schulz, care au facut-o la inceputul acestei luni.

Miscarea pentru Comert Echitabil a lansat in 2013 campania Voteaza pentru Fair Trade (Vote4FT) cu sustinerea financiara a Comisiei Europene, avand obiectivul de a crea un dialog intre cetatenii europeni, producatorii Fair Trade si decidenti UE privind politicile pe care Uniunea Europeana ar trebui sa le puna in aplicare pentru a sustine Comertul Echitabil. Manifestul Vote4FT este un document cheie al campaniei si prezinta cele 5 solicitari principale fata de Uniunea Europeana pentru mandatul 2014-2019.

Jean-Claude Juncker, candidat din partea Partidului Popular European, s-a alaturat lui Martin Schulz, candidatul comun al Partidului Socialistilor Europeni, si Ska Keller, co-candidata pentru Presedintia Comisiei Europene din partea Partidului European al Verzilor, care si-au exprimat deja la inceputul acestei luni sustinerea pentru solicitarile formulate de miscarea pentru Comert Echitabil sub forma celor 5 puncte. Manifestul a fost de asemenea semnat de candidati-cheie in alegerile pentru Parlamentul European din diverse familii politice europene, incluzand Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa si Partidul Stangii Europene. Zece dintre acesti candidati, reprezentand diverse partide si tari, au folosit prilejul de a explica de ce sprijina Comertul Echitabil in scurte declaratii video ce sunt disponibile online.

Miscarea pentru Comert Echitabil (Fair Trade) este compusa din 2,5 milioane de producatori si muncitori din 70 de tari, 24 de initiative de etichetare si certificare, peste 500 de importatori specializati Fair Trade,  4.000 de magazine dedicate si peste 100.000 de voluntari. In urmatoarea perioada, pana la alegerile europarlamentare ce au loc intre 20 si 25 mai, miscarea pentru Comert Echitabil va aborda candidatii pentru Parlamentul European din mai mult de 20 de tari membre, solicitandu-le sa subscrie la cele 5 solicitari expuse in manifest si va face rezultatele publice pe situl web al campaniei. (A.D.).

2014-04-24T22:59:33+00:00 April 25th, 2014|COMUNITATE|

About the Author:

Categories