Caravana “Fii pregatit” a ajuns in 60 de localitati din Romania

La un an de cand si-a inceput traseul prin tara, Caravana „Fii pregatit”, care instruieste populatia pentru a face fata situatiilor de urgenta, marcheaza un parcurs total de peste 35.000 km, in toate regiunile tarii.

Caravana a ajuns pana acum in 60 localitati din Romania si a organizat peste 400 de sesiuni in care au fost pregatite mai mult de  20.000 de persoane pentru diverse situatii, cum ar fi cele aparute in cazul dezastrelor naturale care pot afecta Romania: cutremure, inundatii, alunecari de teren, incendii.

Caravana „Fii pregatit” este un proiect al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, derulat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) si sustinut de Fundatia pentru SMURD, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania. Investitia Fundatiei Vodafone Romania in aceasta etapa a caravanei a fost de 400.000 de euro, dintr-un buget total al proiectului de aproximativ 520.000 de euro.

Proiectul Caravana „Fii pregatit”, inceput in 2016, va continua si in urmatoarele patru luni ale anului 2017. Pana la sfarsitul anului, caravana va ajunge in alte 22 de localitati din tara. Printre localitatile in care sunt planificate sesiuni de instruire in perioada urmatoare se afla Bucuresti, Zalau, Simleul Silvaniei, Brasov, Iasi si Timisoara.

Caravana consta ȋn deplasarea unui centru mobil, construit pe structura unui tir, in care este amenajata o sala de curs cu o capacitate de 40 de persoane, dotata cu toate echipamentele medicale si de prim ajutor necesare. Cursurile se adreseaza atat populatiei, cat si profesionistilor din sistemul de urgenta si sunt sustinute de formatori specializati, angajati ai IGSU. Modulul de instruire include o parte de proiectie a unor filme realizate de Departamentul pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si o sesiune ȋn care paramedicii SMURD fac demonstratii practice interactive. (A.D.).

 

2017-09-11T13:07:46+00:00 September 11th, 2017|COMUNITATE|

About the Author:

Categories