Cegeka România pregătește liceenii pentru o carieră în IT

64 de liceeni de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu se pregătesc pentru o carieră în IT prin intermediul programului Cegeka Digital Youth.

În perioada 04 – 31 Mai, 64 de liceeni de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu participă în cadrul proiectului Cegeka Digital Youth, un program lansat de Cegeka România, în parteneriat cu Școala de Valori și WizeGen.

Cegeka România, Școala de Valori și WizeGen investesc în educație și își propun, prin colaborare cu instituții de învățământ de top, să contribuie la crearea unei comunități de tineri autonomi, interesați activ de oportunitățile de dezvoltare din domeniul IT, care vor contribui în viitor la dezvoltarea societății.

Cegeka Digital Youth răspunde dorinței adolescenților de a învăța Java, un limbaj de programare pe care momentan nu îl cuprinde programa școlară. Programul educațional conține seminarii de autocunoaștere, de comunicare, relaționare, gândire sistemică și critică, livrate de traineri pasionați din Școala de Valori și WizeGen, dar și seminarii tehnice teoretice și practice de învățare a limbajului Java cu specialiști dedicați.

Inițiativa face parte din programul național Cegeka Digital Youth, care înglobează, pe lângă programul de dezvoltare dedicat tinerilor, un sistem de premiere a tinerelor talente din domeniul IT și dotarea unor laboratoare informatice din licee și facultăți.

Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu găzduiește unul dintre cele 6 laboratoare permanente de informatică pe care Cegeka România le dotează în licee și facultăți din București și în Iași, din dorința de a oferi suport instituțiilor de învățământ în crearea unui mediu educațional orientat către performanță. (A.D.).

 

 

2018-05-10T13:01:51+00:00 May 10th, 2018|COMUNITATE|

About the Author:

Categories