Colegiul Economic Partenie Cosma primeste premiul Scoala Antreprenoriala 2016 alaturi de 16 scoli europene

Pentru cea de a doua editie a premiilor Scoala antreprenoriala, 17 scoli antreprenoriale din intreaga Europa au fost selectate la nivel national pentru viziunea lor antreprenoriala si punerea in aplicare a programelor de educatie antreprenoriala.

Criteriile de selectie includ strategia pentru educatia antreprenoriala, alocari specifice de resurse, sesiuni de formare pentru profesori si implicarea comunitatii locale si a sectorului de afaceri.

Ceromonia de premiere a avut loc la Riga, in prezenta mai multor reprezentanti ai ministerelor educatiei. Profesori si directori din cele 17 scoli din Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Portugalia, Romania, Rusia, Slovacia, Spania, Turcia si Marea Britanie au fost prezenti pentru a primi recunoasterea europeana.

In timp ce piata fortei de munca are nevoie de mai multe competente antreprenoriale, mai putin de 20% dintre elevi au avut o experienta de antreprenoriat pana in momentul in care termina scoala. Livrarea setului protrivit de competente pentru locurile de munca de maine necesita o concentrare mai puternica asupra formarii profesorilor si a metodelor de predare antreprenoriale.

“Sprijinul si participarea de la atat de multe ministere nationale de educatie este un mare pas inainte. Aceasta este ceea ce Parlamentul European a solicitat in scopul de a promova o cultura antreprenoriala in randul tinerilor; de asemenea, este exact genul de incurajare pe care comunitatea de afaceri si alte parti interesate au nevoie pentru a continua sa se extinda activitatea cu scoli “, a declarat Caroline Jenner, CEO al JA Europa. (A.D.).

 

 

2016-09-29T13:48:46+00:00 September 29th, 2016|COMUNITATE|

About the Author:

Categories