Copiii cu dizabilități intelectuale au luat 650 de medalii la Jocurile Naționale Special Olympics

360 de persoane cu dizabilități intelectuale au participat la Jocurile Naționale Special Olympics, aflate anul acesta la a 15-a ediție. Dintre acestea, 300 au urcat pe podium câștigând, în total, 654 de medalii de aur, argint și bronz la competițiile de atletism, bocce, baschet (abilități individuale) și înot.

Jocurile Naționale Special Olympics sunt cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale organizat în România. Pe lângă cei 360 de participanți, evenimentul a mai reunit 175 de medici și studenți voluntari implicați în evaluările de sănătate (ORL, oftalmologie, stomatologie, sănătate mentală, flexibilitate corporală și a stării generale de sănătate), 60 de voluntari din rândul studenților și al elevilor de liceu mobilizați pentru competiții, precum și 35 de voluntari de la Fundația Motivation. În total, 270 de voluntari activi în decursul celor 4 zile de eveniment. Acestora li s-au mai alăturat 175 de însoțitori și antrenori.

Jocurile Naționale Special Olympics se derulează în mod neîntrerupt din 2004, în fiecare an, într-un alt oraș din țară. Anul acesta, s-au desfășurat la Târgoviște, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgoviște, al Consiliului Județean Dâmbovița, al Complexului Turistic de Natație Târgoviște, al Universității Valahia din Târgoviște, al Liceului Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” și al Asociației „Eu pot”.

Pentru prima dată în cadrul Jocurilor Naționale Special Olympics au fost efectuate și tratamente stomatologice, cu sprijinul cabinetului mobil Zâna Merciluță. (A.D.).

 

 

 

2018-06-07T14:25:27+00:00 June 7th, 2018|COMUNITATE|

About the Author:

Categories