EuroNautica International donează o sanie tractabilă medicală și un ATV Serviciului Salvamont Brașov

EuroNautica International, importatorul și distribuitorul oficial în România și Republica Moldova al produselor BRP (Bombardier Recreational Products) de peste 10 ani, sprijină activitatea de salvare montană a Serviciului Salvamont Brașov în perioada sporturilor de iarnă prin donarea a două utilaje noi, menite să faciliteze intervenția rapidă și facilă în situații de urgență. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de circa 35.000 lei.

Echipamentul donat constă într-o sanie tractabilă de snow-mobil de tip ULTRATEC MEDICAL, dotată cu o targă de prim ajutor și prelată contra intemperiilor și un ATV Outlander Max 570 DPS Orange T3 cu troliu (cu RAR-ul făcut și carte de identitate). Datorită tehnologiei de ultimă generație, a preciziei de manevrare și a capacității mare de transport, cele două utilaje vor contribui la reducerea timpului de intervenție a echipajelor de salvamontiști și le va oferi posibilitatea să acopere zone montane mai puțin accesibile.

“Aceste două echipamente ne sunt foarte utile în intervenţii, mai ales în acestă perioadă. Numai în cursul zilei de ieri am intervenit în cazul a 10 accidente. Le mulţumesc celor de la Euronautica pentru ajutor, în special domnului director Andrei Degeratu, care şi-a exprimat dorinţa de a ne sprijini activitatea”, a declarat Sorin Păltânea, directorul Serviciului Public Salvamont.

,,Suntem conştienţi că practicarea sporturilor montane precum ski, snowboard, alpinism, mountain-biking, drumeţii, implică o doză de risc. Apreciem munca depusă de echipa de salvamontiști din Poiana Brașov și dorim ca prin această donație să îi sprijinim în demersurile lor de salvare, atât în sezonul de iarnă, cât și pe parcursul întregului an. Pentru că într-o misiune de salvare, orice minut contează și poate salva vieţi”, a declarat Andrei Degeratu, director general EuroNautica. (A.D.).

 

2018-01-21T21:52:32+00:00 January 22nd, 2018|COMUNITATE|

About the Author:

Categories