Categorized | COMUNITATE

Federatia Romana de Fotbal sustine integrarea prin sport a copiilor cu autism

IMG_0864

Federatia Romana de Fotbal continua proiectul UEFA si promoveaza, prin sport, integrarea copiilor speciali si dreptul tuturor la o viata cat mai aproape de normalitate.

In cadrul unui parteneriat incheiat cu Asociatia Help Autism, 25 de copii cu tulburare de spectru autist din centrele asociatiei, au facut cunostinta cu fotbalul, chiar pe unul dintre terenurile complexului National Arena. Proiectul are rolul de a crea oportunitati de coeziune sociala, de a le oferi incredere si incurajare copiilor speciali prin angrenarea in practicarea organizata si sistematica a sportului.

Pe 3 octombrie, oficialii Federatiei Romane de Fotbal i-au ajutat pe cei mici sa descopere secretele jocului cu mingea, incurajati de pe margine de parinti si terapeuti. Actiunea a fost desfasurata sub forma unei ore de socializare in care copiii au fost implicati in diverse activitati care sa ii ajute sa interactioneze unii cu ceilalti si sa isi dezvolte abilitatile de mobilitate si coordonare: jocuri cu mingea, pase, exercitii de control al mingii, suturi catre poarta. La finalul actiunii, copiii au primit medalii si diplome din partea Federatiei.

De multa vreme, fotbalul nu mai este doar un joc. Popularitatea, impactul sportului si al jucatorilor sai de succes au transformat o activitate sportiva intr-un adevarat fenomen social ce contribuie la promovarea, mai ales in randul copiilor a unui intreg set de valori precum munca in echipa, fair play, nediscriminare si un stil de viata sanatatos.

Sportul este un vehicul pentru dezvoltarea educationala, sociala si sportiva, iar prin investitia in fotbalul de baza, UEFA isi propune sa ofere tuturor ocazia sa se implice in joc indiferent de varsta, abilitate, etnie, sex, rasa sau religie. (A.D.).

 

Tag-uri: , , , ,
CSR Nest
Concordia - brutaria
IMM Responsabil Social
CRCA
Concordia 2%
CSR Academy
Global Compact Romania
Roalimenta

Urmareste-ne pe Facebook

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031