Categorized | COMUNITATE

Fundatia Vodafone investeste 170.000 lei in servicii stomatologice gratuite

Zana Merciluta1

In perioada 14 – 18 iulie 2017, o unitate stomatologica mobila a acordat consultatii gratuite pentru 120 de copii din cinci sate aflate in judetul Iasi (Lungani, Sinesti, Voinesti, Dagata, Fantanele).

Initiativa a fost lansata in cadrul proiectului „Zana Merciluta”, acesta fiind primul cabinet stomatologic mobil care ofera servicii gratuite pentru copii care reprezinta cazuri sociale si medicale. Proiectul „Zana Merciluta” a fost derulat de Merci Charity Boutique si finantat de Fundatia Vodafone Romania cu peste 170.000 de lei.

Proiectul este unul dintre cele sase finantate de Fundatia Vodafone Romania in cadrul programului “Fondul pentru fapte bune” si a prevazut dotarea unui vehicul de tip duba cu echipamentele necesare unui cabinet stomatologic mobil.

“Estimarile recente arata ca, la nivel national, 83% dintre copiii de peste 6 ani au carii. Pentru cei aflati in comunitati rurale defavorizate, accesul la serviciile medicale a devenit un lux, fie din considerente financiare, fie din cauza distantelor mari pe care trebuie sa le parcurga pentru a ajunge la un cabinet. In ultimii doi ani, multe cabinete stomatologice de stat s-au inchis. Toate aceste dificultati ne-au determinat sa investim in dotarea unei unitati mobile care sa se poata deplasa prin tara si sa ofere consultatii stomatologice pentru acesti copii”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

In prima deplasare a cabinetului mobil in cele cinci sate din judetul Iasi, cei 120 de copii au fost consultati de un medic stomatolog voluntar. Cazurile identificate cu afectiuni stomatologice grave sunt trimise la cele mai apropiate cabinete stomatologice, transportul fiind asigurat de voluntari, iar costurile respective acoperite de asociatie.

Pana la finalul anului, peste 1.200 de copii din zone dezavantajate aflate in judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui, precum si copii reprezentand cazuri sociale din Bucuresti, vor beneficia de suportul acordat prin acest proiect. (A.D.).

 

 

 

 

Tag-uri: , , , , , , ,
IMM Responsabil Social
Roalimenta
CRCA
CSR Nest
CSR Academy
Concordia - brutaria
Concordia 2%
Global Compact Romania

Urmareste-ne pe Facebook

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031