Golden Seeds susține copiii talentați

Școala de Bijuterie Contemporană Assamblage și Școala de Valori au lansat proiectul “Golden seeds”, pentru susținerea copiilor talentați. Acesta demarează cu o colecție-capsulă de bijuterii care va contribui la oferirea unor burse artistice în cadrul Assamblage – Școala de Bijuterie Contemporană.

Inițiativa a fost găzduită de Autor 2018 – Târg internațional de bijuterie contemporană, pe 5 și 6 mai la Teatrul Național București.

“Trebuie să împrăștii semințele. Să le iubești. Să ai încredere în ele. Doar așa, pot deveni tot ceea ce îți dorești.” Colecția capsulă preia tematica semințelor ca simboluri ale începutului – asemenea boabelor de fasole din care încolțește vrejul magic, proiectul adresează întrebări despre dorințele și visele din perioada copilăriei. Ce pasiuni aveam la vârsta de 12 ani? Pe câte le-am urmat? Ce pasiuni noi am descoperit de atunci? Ce semințe ne-ar plăcea să fi plantat în noi?

Toate vânzările pieselor vor contribui la strângerea de fonduri pentru bursele artistice în cadrul Assamblage – Școala de Bijuterie Contemporană. Primul beneficiar al acestei burse va fi un copil talentat, selectat ulterior Autor din comunitatea impresionantă de tineri și liceeni parte din proiectele de mentorat și educație non-formală ale Școlii de Valori.

“Golden seeds” vine în continuarea a două proiecte Assamblage cu tradiție în cadrul Autor – Premiul Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană, acordat în fiecare ediție unui designer emergent, și “Next Steps by Assamblage”, un proiect de susținere a 5 designeri debutanți în cadrul evenimentelor de profil din bijuteria contemporană. Colaborare cu Școala de Valori continuă aceste inițiative de valorificare a talentului și de încurajare a dezvoltării societății prin educație. (A.D.).

 

 

 

2018-05-07T14:43:36+00:00 May 7th, 2018|COMUNITATE|

About the Author:

Categories