IKEA Group susține egalitatea de șanse la locul de muncă

Potrivit unui studiu realizat de IKEA în regiunea South-East Europe în orașele București, Zagreb și Belgrad, românii sunt cei mai optimiști în ceea ce privește egalitatea de gen.

56% dintre respondenții români cred că femeile și bărbații au șanse egale de angajare, 50% cred că femeile și bărbații primesc remunerație egală pentru aceeași muncă și 47.5% cred că femeile și bărbații au oportunități egale de avansare în carieră. În Croația și Serbia aceste rezultate sunt mai mici cu peste 20 de procente.

În ansamblu, bărbații sunt mai optimiști decât femeile în legătură cu acest subiect. De exemplu, 34.7% dintre respondente au declarat că există diferențe la nivel de salarizare între genuri, în timp ce doar 18.5% dintre bărbați au declarat același lucru. Mai mult, 36.7% dintre respondente spun că femeile nu au oportunități egale de avansare la locul de muncă, însă doar 19.2% dintre bărbați au oferit același răspuns.

„La nivel de IKEA Group, ne-am propus obiective clare pentru a ajunge de la un echilibru perfect de gen până în 2020. Ne dorim să avem 50% femei și 50% bărbați angajați la toate nivelurile de management și în toate funcțiile, să oferim șanse egale în orice situație, precum și remunerație egală pentru femei și bărbați în funcții similare. În calitate de companie cu valori umaniste, ne dorim să creăm un mediu de lucru incluziv și să aducem schimbări pozitive în toate ariile business-ului nostru, precum și în societate, “ a declarat Ana Teresa Fernandes, Deputy Public Affairs Manager IKEA Group.

Forumul Egalității de Gen, eveniment organizat de IKEA Romania este completat de o campanie de comunicare externă, ce include bannere în care personajele principale sunt angajații IKEA și o campanie de comunicare internă.

Campania cu tema „Egalitatea este mai bună pentru toată lumea” se desfășoară în aceeași perioadă în Croația și Serbia, cele două țări din organizația IKEA South-East Europe în care există magazine IKEA. Studiul realizat de IKEA SEE în parteneriat cu Ipsos pe un eșantion de 600 de respondenți din București și împrejurimi. Rezultatele au fost obținute printr-un chestionar online cu tema: Egalitatea de gen la locul de muncă. (A.D.).

 

 

 

 

 

2018-03-07T20:09:20+00:00 March 8th, 2018|COMUNITATE|

About the Author:

Categories