IKEA și IKEA Foundation invită lumea întreagă să se joace mai mult pentru o viață de zi cu zi mai bună

Pentru a sărbători joaca, IKEA Foundation lansează campania anuală „Ne jucăm pentru dreptul la joacă” și studiul global despre joacă „IKEA Play Report 2017”. În plus, pe 11 și 18 noiembrie 2017, magazinul IKEA din Băneasa introduce experiențe de joacă noi și activități interactive și invită copiii și adulții să se bucure de joacă. 

Campania „Ne jucăm pentru dreptul la joacă” se desfășoară pentru al doilea an consecutiv și sprijină dreptul copiilor de a se juca. Cu ajutorul unui fond de 45 milioane de Euro la nivel global, IKEA Foundation sprijină şase organizaţii partenere: Handicap International, Salvați Copiii, Special Olympics, Room to Read, UNICEF și War Child, și își dorește să îi ajute pe cei mai vulnerabili dintre copii să se joace în siguranţă şi să se poată dezvolta la capacitatea lor maximă.

„Fiecare copil are dreptul la joacă. Stimularea prin joacă este o parte esențială din dezvoltarea emoțională a copiilor,” spune Per Heggenes, CEO IKEA Foundation. „Din păcate, în foarte multe locuri din lume, contextele nefavorabile îi împiedică pe copii să își trăiască copilăria. Prin campania „Ne jucăm pentru dreptul la joacă” vrem să înlăturăm barierele care împiedică joaca și dezvoltarea prin joc a unora dintre cele mai vulnerabile comunități din lume, contribuind totodată la crearea unei mișcări globale în jurul jocului.”

La nivel local, IKEA România va sprijini Asociația MagiCAMP prin vânzarea jucăriilor de pluș din colecția SAGOSKATT 2017. MagiCAMP ajută copiii diagnosticați cu cancer să depășească prin joacă lupta lor cu boala și sunt alături de ei după depășirea acestei etape. Pentru copii și pentru familile lor, cancerul înseamnă o schimbare radicală a stilului de viață. Prioritatea devine supraviețuirea, iar toate celelalte activități trec în plan secund. Copiii petrec multe ore în cabinetele medicale, fac diverse analize, lipsesc de la școală sau de la alte evenimente cu prietenii și familia. Asociația încearcă să le redea copiilor unul dintre lucrurile care le lipsesc şi care îi ajută în dezvoltarea lor: joaca. (A.D.).

 

 

 

 

 

 

 

2017-11-13T12:48:53+00:00 November 13th, 2017|COMUNITATE|

About the Author:

Categories