Junior Achievement Romania aduce si anul acesta antreprenoriatul real in scoli publice

Junior Achievement (JA) Romania aduce si anul acesta competitia europeana JA Compania Anului in scolile din tara. Astfel, elevii de liceu si studentii din Romania si-au inscris companiile pilot in cea mai mare competitie de antreprenoriat pentru tineri din Europa.

Peste 100 de start-up-uri create de elevi si studenti s-au calificat in competitie, unde vor primi sprijin pentru pilotarea ideilor de afaceri in cadrul incubatorului educational de afaceri JA BizzFactory. Tinerii vor realiza o cercetare de piata, vor atrage resursele necesare realizarii companiei pilot, vor dezvolta o versiune de test a produsului/serviciului oferit sau prototipul, vor interactiuna cu piata reala (furnizori, distribuitori, parteneri) pentru a testa fezabilitatea, vor interactiona cu clienti potentiali (de la testare produs/serviciu pana la primele vanzari) si vor realiza un plan de afaceri pe care il vor prezenta in fata unor potentiali investitori in cadrul finalei nationale a competitiei.

Competitia europeana JA Compania Anului ofera contextul oportun pentru intelegerea spiritului antreprenorial. Activitatile learning by doing specifice programelor JA, impreuna cu implicarea mediului de business local prin experti ce ofera consultanta, know how si o viziune reala despre dinamica de business, sprijina tinerii intreprinzatori sa faca primii pasi in antreprenoriat.

Echipele cu cea mai buna evolutie in incubatorul JA BizzFactory vor participa la Finala Nationala Compania Anului 2016 care va avea loc pe 24 mai in Bucuresti. Castigatorii vor primi burse de participare la finala European Company of the Year 2016 din Elvetia (sectiunea elevi), si la finala European Enterprise Challenge (sectiunea studenti). (A.D.).

 

 

2016-03-28T13:14:30+00:00 March 28th, 2016|COMUNITATE|

About the Author:

Categories