Kaufland România organizează ateliere de apicultură pentru copii

Din dorința de a familiariza copiii și adulții cu grădinăritul și posibilitatea de a avea o alimentație sănătoasă chiar și în mediul urban, Kaufland România continuă proiectul ,,Grădinescu” – prima rețea de grădini urbane comunitare, dezvoltată în parteneriat cu Institutul de Cercetare în Permacultură din România – și lansează o nouă campanie cu scop educațional: ,,Save the bees”.

În cadrul acesteia, specialiștii ,,Grădinescu’’, împreună cu Asociația Pentru Protecția Albinelor și a Polenizatorilor Sălbatici, vor organiza o serie de 15 ateliere educaționale despre albine, dedicate copiilor din școlile și grădinițele din București, precum și comunităților din jurul rețelei de grădini urbane.

Pentru că 20 mai este ,,Ziua mondială a albinei”, seria de ateliere va începe marți, 22 mai 2018 și va avea loc în grădina urbană comunitară din spatele magazinului Kaufland Bucureștii Noi (Bd. Bucureștii Noi, nr. 50B).

În cadrul atelierelor, copiii vor avea ocazia să observe pe viu albinele, să le descopere privindu-le de la câțiva centimetri distanță, în siguranță, prin pereții unui stup transparent.

Cei mici vor putea să interacționeze cu uneltele apicultorului, vor putea îmbrăca un costum de apicultor creat pe mărimea lor, vor afla cum se culeg mierea și polenul și cum se produc toate celelelte ,,minuni” ale stupului, toate sub îndrumarea specialiștilor. Aceștia vor susține demonstrații, iar invitatul special al evenimentului va fi dr. Ștefan Stângaciu, Președinte al Societății Române de Apiterapie.

Atelierele sunt gratuite și sunt organizate în cadrul proiectului ,,Grădinescu”, dezvoltat de Kaufland România în parteneriat cu Institutul Național de Permacultură, din dorința de a oferi comunității acces la cunoașterea, îngrijirea și protejarea naturii.

,,Ne bucurăm să dezvoltăm proiectul <<Grădinescu>> găzduind noua serie de ateliere educaționale de apicultură pentru cei mici. Încă de la inaugurarea proiectului, în grădinile urbane din rețeaua Kaufland România au avut loc diferite evenimente care au adus comunitatea mai aproape de natură: de plantare, de îngrijire, de celebrare a recoltei, ateliere tematice, evenimente de recreere în grădină, cinematograf în aer liber sau pur și simplu întâlniri la iarbă verde. Proiectul a pornit din dorința de a ne bucura mai mult de spații verzi, de liniștea naturii și de a învăța împreună cum să o prețuim, promovând un nou tip de responsabilitate socială și de mediu”, declară Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România.

Atelierele de Apicultură se vor desfăşura în grădinile urbane din cadrul rețelei “Grădinescu” și, la cerere, la sediul grădiniţelor sau şcolilor din apropierea grădinilor urbane, contactând organizatorii pe www.gradinescu.ro.

Seria de ateliere de apicultură este organizată de Kaufland România și Institutul de Cercetare în Permacultură din România, în parteneriat cu Societatea Română de Apiterapie, Asociația pentru Protecția Albinelor și Polenizatorilor Sălbatici și Asociația pentru Protecția Albinelor La Stupina. (A.D.).

2018-05-18T15:01:05+00:00 May 18th, 2018|COMUNITATE|

About the Author:

Categories