L’Oréal România și UNESCO lansează a noua ediție a programului “Pentru femeile din știință”

L’Oréal România și UNESCO deschid înscrierile în cea de-a noua ediție a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din știință”.

Programul sprijină comunitatea științifică locală prin acordarea a patru burse pentru tinere cercetătoare din ariile Științele Vieții și Știintele Fizice. Valoarea unei burse este de 42.000 lei, iar sumele sunt menite să finanțeze activități de cercetare desfășurate pe teritoriul României.

„Prin programul L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din ştiinţă” dorim să subliniem importanța femeilor pentru avansul cercetării științifice. Acestea au, uneori, o abordare total diferită și văd lucrurile din alte perspective și unghiuri. Lumea are nevoie ca ele să fie în știință”, a declarat Gilles Antoine, Country General Manager L’Oréal România.

Programul se desfăşoară în perioada iulie – noiembrie 2018, iar dosarele de candidatură se depun pe platforma www.forwomeninscience.com/en/fellowships începând cu 9 iulie și până la data de 7 septembrie 2018 (inclusiv). Proiectele selectate vor fi anunţate în luna noiembrie a anului 2018.

Programul de burse naționale se adresează cercetătoarelor din România cu vârsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obţinut titlul ştiinţific de doctor şi urmează un program de pregătire postuniversitară în România. În cadrul programului, se acordă câte două burse pentru fiecare dintre domeniile Științele Vieții și Științe Fizice, pentru a finanța patru proiecte de cercetare derulate timp de câte zece luni, în cadrul unei instituții de cercetare din România. Candidaturile sunt evaluate de un juriu format din cercetători de renume din cadrul comunității științifice locale.

Programul L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din ştiinţă” a fost lansat în România în 2010, iar în cadrul său au fost acordate până în prezent 17 burse a câte 42.000 lei fiecare, pentru cercetătoare din cele două arii ale științei.

Anual, cinci femei de știință primesc premiul L’Oréal – UNESCO For Women in Science Award în domeniul lor de activitate. Fiecare laureată primește câte un premiu de 100.000 euro. (A.D.).

 

 

2018-07-09T14:44:59+00:00 July 9th, 2018|COMUNITATE|

About the Author:

Categories