Manifestul Vote4FT este lansat cu suportul a doi dintre candidatii pentru functia de Presedinte al CE

Manifestul Voteaza pentru Fair Trade (Vote4FT) a fost lansat oficial in cadrul unui eveniment gazduit de Grupul de Lucru pentru Comert Echitabil din Parlamentul European in seara zilei de 2 aprilie.

Manifestul, care rezuma principalele solicitari catre Uniunea Europeana pentru mandatul 2014-2019, a primit deja sustinerea candidatului Partidului Socialistilor Europeni, Martin Schulz, precum si a co-candidatei pentru Presedintia Comisiei Europene din partea Partidului European al Verzilor, Ska Keller.

Miscarea Comertului Echitabil a lansat in 2013 campania Voteaza pentu Fair Trade (Vote4FT) cu asistenta financiara din partea Comisiei Europene, avand drept obiectiv crearea unui dialog intre cetatenii UE, producatorii Fair Trade si decidentii UE privind politicile pe care Uniunea Europeana ar trebui sa le dezvolte pentru a sustine Comertul Echitabil. Un moment-cheie in aceasta campanie este lansarea publica a Manifestului Voteaza pentru Comertul Echitabil, care expune principalele 5 solicitari catre Uniunea Europeana pentru mandatul 2014-2019.

Martin Schulz si Ska Keller si-au exprimat deja sustinerea pentru cele 5 solicitari ale miscarii pentru Comert Echitabil. Manifestul a fost de asemenea semnat de alti candidati-cheie la Parlamentul European provenind din diverse familii politice europene, incluzand Partidul Popular European si Partidul Stangii Europene. Sapte dintre acesti candidati din diverse tari si partide au folosit prilejul de a explica de ce sprijina Comertul Echitabil intr-o declaratie video ce este disponibila online.

Miscarea pentru Comert Echitabil (Fair Trade) este compusa din 2,5 milioane de producatori si muncitori din 70 de tari, 24 de initiative de etichetare si certificare, peste 500 de importatori specializati Fair Trade, 4.000 de magazine si peste 100.000 de voluntari. In urmatoarea perioada, pana la alegerile europarlamentare ce au loc intre 20 si 25 mai, miscarea pentru Comert Echitabil va aborda candidatii pentru Parlamentul European din mai mult de 20 de tari membre, solicitandu-le sa subscrie la cele 5 solicitari expuse in manifest si va face rezultatele publice pe situl web al campaniei. (A.D.).

2014-04-06T23:21:22+00:00 April 7th, 2014|COMUNITATE|

About the Author:

Categories