Mona Nicolici, Ambasador al României în Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale

Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom, a fost desemnată Ambasador al României pentru ediția din 2017 a Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale (20-24 noiembrie).

Campania este organizată de Comisia Europeană și include sute de inițiative ale țărilor din Uniunea Europeană, care să evidențieze beneficiile pe care le aduce formarea profesională și tehnică pentru persoanele de toate vârstele. Sloganul campaniei europene este “Descoperă-ți talentul!”, pentru a aduce în atenția cetățenilor faptul că, prin educație profesională, o persoană își poate descoperi pasiunea pentru o meserie și noi talente care de multe ori rămân ascunse în lipsa oportunităților de formare.

Mona Nicolici face parte dintr-un grup de ambasadori din diferite state membre UE, care promovează în mod voluntar importanța formării profesionale în țările lor de origine, fiind numită de către Comisia Europeană și autoritățile care se ocupă de învățământul profesional din România.

”România are multe de învățat de la alte state membre UE atunci când vine vorba de învățământul profesional.Unul dintre punctele noastre de interes este de a aduce împreună un număr cât mai mare de angajatori, care să ofere sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii în școli și formarea practică a elevilor, ajutându-i să fie mai bine pregătiți pentru piața muncii. Speranța noastră este de a atinge performanțele altor țări în materie de educație profesională pentru că avem mulți tineri talentați, dornici să muncească, și trebuie să luptăm pentru a le da șansa unei educații de calitate.”, declară Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Având o experiență solidă în comunicare și în calitate de lider de opinie, Mona Nicolici a fost printre primele persoane care au dezvoltat conceptul de Responsabilitate Socială Corporativă în România. Înainte de a se alătura domeniului responsabilității sociale, a lucrat 12 ani ca jurnalist de televiziune.

Proiectele coordonate de Mona Nicolici şi echipa ei de la OMV Petrom urmăresc promovarea bunelor practici și investițiilor, inclusiv private, în formarea meseriașilor din România. În ultimii 3 ani, prin campania ”România Meseriașă” a OMV Petrom au fost derulate numeroase inițiative de schimbare sistemică a educației. (A.D.).

 

 

 

 

2017-11-13T13:23:04+00:00 November 13th, 2017|COMUNITATE|

About the Author:

Categories