Nestlé și Alliance for YOUth continuă SUMMER’S COOL

Nestlé România a continuat și în acest an SUMMER’S COOL, școala de business dedicată tinerilor interesați să-și exerseze abilitățile prin provocări și activități menite să îi dezvolte profesional.

Proiectul face parte din programul „Alliance for YOUth”, cunoscut în România pentru oferirea a peste 16.500 de joburi permanente, 781 de stagii de practică plătită și 300 de evenimente de dezvoltare personală și profesională, în cei peste trei ani de activitate.

Aflat la cea de-a doua ediție, programul SUMMER’S COOL a reunit anul acesta 26 de tineri studenți la universități din București, Londra, Leeds sau Bath. Aceștia au fost selecționați în urma unor interviuri riguroase pentru a participa, timp de două săptămâni, la cele 13 workshop-uri pe teme de business, organizate sub forma unor ateliere interactive ce îmbină teoria cu practica. Odată cu absolvirea programului, doi dintre studenții cu cele mai bune rezultate au fost selectați pentru poziții de internship plătit în cadrul companiei, timp de trei luni, în departamentele de Relații Publice, respectiv Digital.

“Atunci când ești la început de drum este important să înțelegi că, indiferent de cariera aleasă, de-a lungul timpului, vei întâlni atât succesul, cât și eșecul. Diferența este făcută însă de aceia care se raportează la insucces cu maturitate. Ai greșit – înveți tot ce poți din acea situație, apoi mergi mai departe și nu repeți greșelile făcute. Vei face altele, dar cu timpul, vei căpăta un bagaj de cunoștințe care, însoțit de pasiunea pentru ceea ce faci și perseverență, te va duce către succes”, spune Leszek Wacirz, General Manager la Nestlé România, cu ocazia deschiderii ediției SUMMER’S COOL de anul acesta.

SUMMER’S COOL este un efort comun al mai multor companii din sectorul privat, organizat cu scopul de a deschide noi oportunități în rândul tinerilor și de a se implica activ în educația acestora. Companii precum Catalyst, CHEP,  g7 (Grup Șapte), Nielsen și FM Logistic au ales să se alăture inițiativei Nestlé și să împărtășească cunoștințe esențiale specifice din domenii precum Management de Proiect, Logistică, Financiar, Cercetare de Piață, Vânzări, Marketing, Digital, Relații Publice, E-Commerce, Nutriție şi Leadership, ultimele șase ateliere fiind prezentate chiar de specialiști din cadrul companiei Nestlé România.

Conceput ca parte din programul „Alliance for YOUth”, SUMMER’S COOL este o inițiativă menită să completeze pregătirea teoretică oferită de școală, cu o pregătire practică, care să-i familiarizeze pe studenți cu cerințele și realitatea job-urilor din lumea de business. Mai mult, studenții ale căror rezultate au fost remarcate în companie în cele două săptămâni de workshop-uri vor aprofunda cele învățate prin începerea unor stagii de internship în companiile partenere deoarece, în context mai larg, inițiativa „Alliance for YOUth” dorește să aducă soluții la realitatea îngrijorătoare a șomajului din rândul tinerilor. (A.D.).

 

 

 

 

2018-07-16T16:16:51+00:00 July 16th, 2018|COMUNITATE|

About the Author:

Categories