Peste 200 de nevazatori au invatat sa acceseze resurse digitale cu ajutorul softului BatPro

Asociatia Lions Club Arad anunta incheierea proiectului national „BatPro – Calculator pentru nevazatori” prin care a dezvoltat un program de folosire a calculatorului pentru incepatori, adresat persoanelor cu deficiente de vedere sau nevazatoare.

Pana acum, peste 200 de persoane au invatat datorita acestui soft, sa foloseasca un calculator pentru a accesa informatii diverse in mediul virtual.

Simplitatea lui pentru incepatori este data de faptul ca acestia pot opera un calculator folosind doar 4 taste (sus, jos, stanga, dreapta). Cu ajutorul sintetizatorului integrat de redare vocala, ei pot accesa informatiile care ii intereseaza de pe Internet. Beneficiarii pot incepe sa foloseasca calculatorul imediat ce descarca softul, fara a fi nevoie sa parcurga un curs specializat.

In total, softul BatPro a fost instalat pe 218 calculatoare reconditionate cu sistem de operare Linux care au fost apoi donate direct beneficiarilor prin filialele Lions partenere din Timisoara, Cluj, Iasi, Brasov, Bucuresti, Arad, Sibiu, Constanta, Bacau si Targu Mures, cu suportul Asociatiei Nevazatorilor din Romania.

Proiectul „BatPro – Calculator pentru nevazatori” a fost finantat cu suma de 211.650 lei de catre Fundatia Orange in cadrul concursului „Lumea prin culoare si sunet”, editia 2015.

„Lumea digitala este acum mult mai usor de accesat pentru persoanele neinitiate in utilizarea calculatorului. Cu ajutorul programului BatPro, cu doar patru taste orice nevazator poate folosi un calculator. Fundatia Orange va continua sa deschida lumea digitala pentru cat mai multe persoane dezavantajate prin proiectele pe care le finanteaza”, a declarat Amalia Fodor, Director Executiv Fundatia Orange.

Proiectul „BatPro – calculator pentru nevazatori” s-a finalizat pe data de 17 mai in cadrul unui eveniment la Bucuresti Cu aceasta ocazie filiala LIONS Club Ateneum Bucuresti a donat un numar de treizeci si cinci de calculatoare cu softul BatPro instalat, Asociatiei Nevazatorilor din Capitala. (A.D.).

 

 

 

2016-05-19T17:59:23+00:00 May 20th, 2016|COMUNITATE|

About the Author:

Categories