Peste 40 de antreprenori timișoreni au absolvit Academia Minților Creative

Timișoara a fost gazda primei ediții a Academiei Minților Creative care a avut loc în afara Bucureștiului. Timp de două zile, antreprenorii locali au participat la cursuri destinate lansării și dezvoltării unei afaceri, susținute de o echipă formată din 13 mentori, profesioniști UniCredit și specialiști în domenii relevante mediului de afaceri, din Timișoara, dar și din București.

Programul de educatie financiară și antreprenorială de la UniCredit Bank a început acum doi ani și a avut trei ediții în București. Următoarea ediție locală a Academiei Minților Creative va avea loc în toamna acestui an, la Cluj-Napoca, iar înscrierile pot fi făcute pe https://www.romanianstories.ro/formular-inscriere-cluj.

„La nivel european, industriile creative și culturale oferă locuri de muncă pentru 6.7 milioane de oameni, conform Comisiei Europene. În schimb, în România antreprenoriatul creativ nu primește susținerea de care are nevoie. Noi credem că antreprenorii creativi pot fi un motor de creștere al economiei locale dacă beneficiază de sprijinul potrivit. Pentru a-i susține în lucrurile care contează pentru ei am organizat Academia Minților Creative. Iar pentru că Timișoara e unul dintre cele mai creative orașe din România, ne-am dorit să deschidem programul antreprenorilor timișoreni. Ne-am bucurat să găsim aici minți creative entuziaste, dar și pragmatice, dornice să își transforme pasiunile în afaceri sustenabile”, spune Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank.

Cursanții acestei ediții au fost antreprenori timișoreni care activează în domenii creative precum fotografie, producție video, publicitate, training și dezvoltare personală, manufactură de lumânări parfumate și chiar servicii de caligrafie. Pe parcursul celor două zile, aceștia au participat la cursuri precum strategie de business, finanțare, e-commerce, legislație pentru afaceri, fiscalitate și taxe.

Alături de platforma Romanian Stories, Barometrul Minților Creative (prima cercetare din România asupra obstacolelor și perspectivelor antreprenorilor creativi), Ghidul 24/7 și Pachetul Creativ, Academia face parte din platforma UniCredit Bank de susţinere a industriilor creative din România. (A.D.).

 

2018-05-18T15:11:35+00:00 May 18th, 2018|COMUNITATE|

About the Author:

Categories