Categorized | COMUNITATE

S-au desemnat castigatorii proiectului 5 licee 5 muzee

foto 2 ecdl

Incepand cu luna februarie, elevi din cinci licee din capitala au vizitat gratuit cinci muzee din Bucuresti, fiind provocati la un concurs online de cultura generala.

5 licee  5 muzee este un program educational initiat de ECDL ROMANIA, dedicat elevilor de liceu, prin care se incurajeaza participarea tinerilor la manifestari culturale.

La editia aniversara – a zecea – de anul acesta a proiectului 5 licee 5 muzee, ce s-a desfasurat in perioada februarie – iunie 2017, au fost implicati alti 250 de elevi din alte 5 noi licee din Bucuresti: Scoala Centrala, Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza, Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu, Colegiul National Elena Cuza si Colegiul Național Ion Creanga.

Cele 5 muzee partenere pentru aceasta ediție, care i-au provocat pe liceeni la concursul online de cultura generala sunt: Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica – Minovici, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti si Muzeul Militar National Regele Ferdinand I.

Tinerii au fost incurajati sa realizeze o pagina cat mai activa pe site-ul web al unei retele de socializare, astfel incat sa reuseasca sa promoveze activitatile la care au luat parte in randul cat mai multor colegi, profesori sau prieteni, trezindu-le si acestora apetitul pentru a merge la muzee. Liceenii de la Colegiul National Ion Creanga au castigat acest premiu.

Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza a fost declarat cel mai activ liceu, elevii acestei scoli fiind cei mai numerosi in ceea ce priveste accesarea chestionarelor din concursul online.

Lansat in anul 2008, proiectul 5 licee 5 muzee si-a propus sa declanseze mai intai in randul tinerilor o epidemie sociala de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs intre cinci licee din capitala. (A.D.).

 

 

Tag-uri: , , , ,
IMM Responsabil Social
Concordia 2%
CSR Nest
CRCA
Roalimenta
Concordia - brutaria
CSR Academy
Global Compact Romania

Urmareste-ne pe Facebook

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031