Timisoara are prima scoala de bune maniere pentru tineri

In aceasta toamna se lanseaza prima scoala de bune maniere adresata tinerilor din Timisoara. Prima sesiune a scolii de bune maniere se va tine in cadrul programului de pregatire a viitorilor debutantilor pentru Balul Vienez de la Timisoara, organizat in fiecare an de catre Fundatia Hategan.  

Modulele de bune maniere vor fi prezentate de Printesa Anita von Hohenberg, stra-stranepoata mostenitorului tronului Arhiducele Franz Ferdinand de Austria,  si vor cuprinde subiecte diverse de tipul: cum sa faci conversatie, limbajul corpului, modul corect de a te imbraca si a te prezenta in diferite situatii, etica, filozofie si o comparatie a bunelor maniere intre contexte internationale diferite.

Cei care doresc sa participe la prima scoala de bune maniere din Timisoara trebuie sa se inscrie la programul de pregatire pentru viitoarii debutanti ai Balul Vienez de la Timisoara, program ce cuprinde, pe langa scoala de bune maniere si o luna de cursuri de dans de societate. Inscrierile se fac pana la sfarsitul lunii septembrie pe site-ul evenimentului www.balul-vienez.ro. In acest an, Balul Vienez de la Timisoara se tine in fiecare an in ultima vineri din luna noiembrie, in acest an fiind pe data de 24 noiembrie.

Printesa Anita von Hohenberg s-a nascut in 18 august 1958, fiind fiica cea mai mare a Dr. Franz Hohenberg si a Printesei Elisabeth de Luxemburg. „Prima sa limba materna“ este astfel luxemburgheza, pe care o vorbeste cu placere la fel ca si germana, engleza si franceza.

Dupa ce a absolvit cursurile Scolii Primare din Ravensburg (Germania) si cele ale Scolii Europene din Luxemburg, a urmat cursurile Liceului American din Anglia pe care le-a finalizat cu succes. La Scoala Pariziana de Arte si Mestesuguri, Anita Hohenberg a studiat timp de 3 ani artele frumoase si a promovat examenul final in 1978 la Paris.

Balul Vienez de a Timisoara a luat fiinta in anul 2012 ca si eveniment  cultural caritabil menit sa adune comunitate oamenilor de afaceri vorbitori de limba germana alaturi de oamenii de afaceri autohtoni pentru ca impreuna sa sustina o cauza sociala.

Balul Vienez de la Timisoara este al 31-lea bal recunoscut la nivel mondial de catre Primaria din Viena si se organizeaza sub Inaltul Patronaj al Ambasadei Austriei. Banii stransi la acest eveniment se indreapta spre proiectele sustinute de organizatia internationala United Way Romania, in regiunea de vest si pe programele educationale ale Fundatiei Hategan. (A.D.).

 

 

 

 

 

 

2017-09-21T12:19:25+00:00 September 21st, 2017|COMUNITATE|

About the Author:

Categories