Cum a ajuns o intreprindere sociala romaneasca sa tinteasca piete externe de desfacere

Proiect Mozaic SRL, prima fabrica din Romania care a demarat productia de mozaic ceramic sub finantare europeana, gandita ca intreprindere sociala, estimeaza ca va incheia anul 2013 cu o cifra de afaceri mai mare cu 50% ca in 2012 si peste 6.000 de metri patrati de mozaic produs. Afacerea tinteste intrarea pe piete externe precum Italia, Bulgaria sau Belgia.

Pe langa faptul ca este prima fabrica de mozaic conceputa ca intreprindere sociala, este si unicul producator roman care va produce mozaic cu modele artistice. Cu un numar de 13 angajati, 10 tineri in dificultate si 3 persoane de suport, in doar 15 luni de activitate, firma a produs peste 3.000 de metri patrati de mozaic.

”Lucram la noua linie de modele artistice traditionale si pentru copii, “Fantezie fara limite”. Toate produsele se vor realiza la comanda, dupa modelul solicitat de client sau alegand unul dintre modelele create de designerii si arhitectii de la Fabrica de Mozaic (www.fabricademozaic.ro). Am ales sa implementam o linie de modele artistice pentru ca nu exista un producator autohton care sa acopere aceasta cerere, tot ce inseamna mozaic cu modele artistice este din import. Astfel, prin acest proiect ne dorim sa incurajam consumul de produse autohtone si sa diminuam importul pentru ca avem produse de calitate si aici. Calitatea si produsele competitive ne-au facut sa ne orientam si catre alte tari. Urmatorul pas in dezvoltarea fabricii de mozaic este intrarea pe pietele externe cum ar fi Italia, Bulgaria sau Belgia cu care suntem deja in negocieri”, precizeaza  Simona Carobene, administratorul firmei.

Factorii care stau la baza evolutiei pozitive a Fabricii de Mozaic au fost atat tehnologia de ultima generatie, care a permis dezvoltarea de noi produse si servicii, cat si cererea de mozaic neacoperita la nivel national, aceasta fiind a doua fabrica de profil din Romania.

”Chiar daca fabrica a fost inaugurata in 2012, am inceput sa producem cantitati semnificative si sa avem comenzi substantiale incepand cu 2013. Cresterea inregistrata in primul semestru al anului 2013 fata de anul 2012 a fost de 45%, ceea ce este o performanta pentru noi. Premisele acestei cresteri au fost in primul rand dezvoltarea continua de noi produse, dar si faptul ca nu exista o concurenta pe aceasta piata, mai exact sunt doar doi producatori romani de mozaic. Am inceput productia cu mozaicul obisnuit, iar pe parcurs am dezvoltat si linia de mozaic incizat, de sticla si linia de taiere. De curand am inclus in oferta si mozaicul pentru piscine, fiind unicul producator roman care fabrica acest tip de mozaic cu modele artistice”, declara Simona Carobene, administratorul firmei.

Pana la sfarsitul anului urmeaza sa fie lansata si linia de modele artistice ”Fantezie fara limite”.

Fabrica de Mozaic din Popesti-Leordeni a fost infiintata in 2012 si are o hala de productie cu o suprafata de 300 de metri patrati. Capacitatea actuala de productie este de aproximativ 4.500 metri patrati de mozaic pe luna, fabrica fiind dotata din punct de vedere tehnologic cu utilaje italiene de ultima generatie. Proiectul este dezvoltat de Fundatia Dezvoltarea Popoarelor si co-finantat din fonduri europene pana in luna octombrie 2013, urmand ca firma sa se sustina exclusiv din productia de mozaic sau prin alte proiecte europene. (A.D.)

2013-09-12T20:06:27+00:00 September 13th, 2013|ECONOMIE SOCIALA|

About the Author:

Comments

  1. e tare, e foarte tare si de bun augur. Mai multa publicitate pe tema asta si simt ca pe multi I-ar putea ajuta. Felicitari si tot inainte. Ati dovedit ca se poate si ma va ajuta sa arat altora ca se poate…

Categories