2 cărți cu scop caritabil lansate la Bookfest 2018

Ediția 2018 a târgului de carte Bookfest a găzduit lansarea a două proiecte editoriale cu scop caritabil: cartea “Sărbătorind mâncarea în jurul lumii” – autoarele proiectului editorial fiind  Soțiile Șefilor de Misiuni Diplomatice la București (SPOHOM), și “Sărbătorind România prin ochii femeilor din alte țări” – proiect editorial realizat de către grupul femeilor expat.

Ambele proiecte editoriale au scop caritabil, fondurile strânse prin vânzarea cărților urmând a fi donate către  The Duke of Edinburgh International Award România și Asociația Our Lady of Mercy România, al căror obiect de activitate este dedicat dezvoltării tinerilor și, respectiv, sprijinirii persoanelor dezavantajate.

Realizat de soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București, cartea de bucate color, în format bilingv “Celebrating Food around the World” / “Sărbătorind mâncarea în jurul lumii” prezintă rețete  sănătoase și ușor de preparat, provenind din 26 de țări de pe șase continente, de la antreuri la feluri principale, garnituri și deserturi. Cartea include o contribuție specială din partea Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, care a avut bunăvoinţa de a semna Cuvântul Înainte, precum și una din rețetele din carte.

Fiecare rețetă este precedată de o scurtă incursiune istorică sau personală şi este însoţită de o varietate de imagini, incluzând aranjamentul unor mese din mediul diplomatic, surprinse de talentaţii fotografi Alina Miron și Bogdan Popescu.

Cartea este o inițiativă a Soțiilor Șefilor de Misiuni la București (SPOHOM), printre care cele din Africa de Sud, Albania, Argentina, Armenia, Belgia, Brazilia, Chile, Croația, Egipt, Elveția, Estonia, Georgia, Germania, India, Italia, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Palestina, Polonia, Portugalia, Regatul Arabiei Saudite, Republica Coreea, Rusia, Statele Unite ale Americii și Ucraina.

Îmbinând diplomaţia culturală cu strângerea de fonduri, cartea îşi propune să ofere acces cititorilor în diferite culturi, prin limbajul universal al mâncării, în timp ce strângerea de fonduri contribuie la crearea unui viitor mai bun, mai strălucitor pentru tineri şi persoanele defavorizate din România. (A.D.).

 

 

 

 

2018-06-07T14:52:47+00:00 June 7th, 2018|FUNDRAISING|

About the Author:

Categories