CONCORDIA a organizat cea de-a treia editie a Concertului Caritabil „Pentru ca povestile triste sa aiba un final fericit!“

Organizatia Umanitara CONCORDIA a organizat ieri, 28 septembrie, principalul eveniment de strangere de fonduri al anului, Concertul Caritabil „Pentru ca povestile triste sa aiba un final fericit!“, la Teatrul ODEON din Bucuresti.

Evenimentul a ajuns deja la a treia editie, iar toate fondurile obtinute vor fi folosite pentru extinderea proiectelor organizatiei destinate celor peste 2.000 de copii, tineri si adulti proveniti din medii dezavantajate in fiecare an. CONCORDIA sustine copiii sa creasca alaturi de familiile lor si le ofera sansa la educatie pentru un viitor frumos si pentru o viata independenta.

“Este o onoare si o mandrie sa fiu in continuare aproape de CONCORDIA, in primul rand datorita viziunii sale integrate şi incluzive, care ţine seama de toate aspectele vieţii copiilor şi tinerilor aflaţi in grija sa: de la protecţie, la sanatate, gazduire, formarea de prietenii, educaţie, formare profesionala şi integrare in piaţa muncii. Pentru aceste motive, va invit sa sprijinim in continuare cu toţii proiectele CONCORDIA, acum si in viitor pentru ca ei, copiii din CONCORDIA, au nevoie de dumneavoastra“, a spus Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei in deschiderea evenimentului.

Oaspetii de seama Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei, Excelenta Sa Domnul Gerhard Reiweger, Ambasadorul Austriei la Bucuresti, si 300 de invitati din Romania si Austria au fost spectatorii unui concert exceptional sustinut de violonistul Alexandru Tomescu la Vioara Stradivarius Elder – Voicu alaturi de violoncelistul Stefan Cazacu, in care piese ale marilor compozitori precum Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven si Handel – Halvorsen au curs pe scena Teatrului Odeon.

Anul acesta, artista Paula Seling si violoncelistul Adrian Naidin au imbratisat initiativa noastra si au transmis multa emotie prin interpretarile lor. Surpriza serii a fost pregatita de Corul SUPERAR format dintr-un un grup de copii sustinuti de CONCORDIA si copii din corul Centrului Social -Cultural Sfintii Martiri Brancoveni Prahova. Gazda evenimentului a fost si de aceasta data jurnalista Irina Pacurariu.

“In Romania, 17% dintre tinerii cu varste intre 15-24 de ani nu sunt inscrisi in sistemul educational si nici nu au un loc de munca. CONCORDIA lucreaza cu si pentru acesti tineri, lipsiti de orice alta sansa. Din pacate, nu au nici ocazia, nici resursele sa reuseasca singuri, iar trecutul lor le-a anulat pana si puterea de lupta. Pentru noi, educatia profesionala este un obiectiv prioritar si asumat care produce atat valoare economica, cat mai ales impact social pentru tinerii in nevoie, dar si pentru generatia din care ei fac parte. Plecand de la aceasta viziune, CONCORDIA a deschis Scoala de Meserii in 2010 si de atunci si pana in prezent am avut peste 600 de absolventi cu o rata de angajabilitate de 90% si o rata de retentie de 75%“, a spus Diana Certan, reprezentant al Conducerii executive CONCORDIA Romania.

Evenimentul a fost organizat sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Maria a Romaniei. (A.D.).

 

 

2017-10-03T15:53:51+00:00 October 3rd, 2017|FUNDRAISING|

About the Author:

Categories