Golden Giving, o usa online deschisa ONG-urilor romanesti

Ca si Global Giving, Golden Giving ofera organizatiilor neguvernamentale romanesti sansa de a strange fonduri online din toata lumea.  

Spre deosebire de platformele clasice de crowdfunding, Golden Giving este un website de fundraising si donatii centrat nu pe proiecte, ci pe misiunea si cauzele ONG-urilor. O alta particularitate a site-ului britanic este aceea ca oricine de oriunde isi poate crea o pagina de fundraising dedicata ONG-ului inscris pe site. Daca un ONG nu se afla pe lista, iar o persoana isi exprima intentia de a strange fonduri pentru acel ONG, reprezentantii site-ului invita organizatia sa-si creeze un cont pe site. Inscrierea organizatiei se face in doua etape. In prima faza, se completeaza un formular simplu, iar ulterior ONG-ul primeste un “application pack”, prin care sunt solicitate, in principal, actele constitutive ale organizatiei.
Golden Giving este un serviciu gratuit, nu exista taxe, “costuri ascunse”. Aproape toti banii merg catre ONG-uri, singurul procent retinut, de 2% din valoarea donatiei, fiind cel al operatorului de plati.
Chiar daca nu la fel de complexa si vizibila precum Global Giving, Golden Giving este o alta platforma internationala de atragere de fonduri la indemana ONG-urilor romanesti. Cu atat mai mult, cu cat la ora actuala nu exista o cauza sau vreo organizatie romaneasca prezenta pe site. Singura organizatie care are legatura cu Romania este The Romanian Animal Aid, care se ocupa cu protectia animalelor de la noi.

2013-04-25T09:41:51+00:00 April 25th, 2013|FUNDRAISING|

About the Author:

Comments

  1. As dori mai multe detalii

Categories