A început Campionatul de Bine, ediția a V-a

Campionatul de Bine, competiția dedicată organizațiilor neguvernamentale ce vizează finanțarea proiectelor sociale prin intermediul donațiilor individuale a ajuns la ediția a-V-a.

Competiția este organizată de Bursa Binelui – singura platformă online de donații necomisionate din România și se desfășoară în perioada 5 decembrie 2017 – 19 februarie 2018.

Înscrierile în cea de-a V-a ediție a Campionatului de Bine se pot face online, pe www.bursabinelui.ro, până în data de 4 decembrie, inclusiv. Premiile constau în dublarea sumelor atrase din donații de către organizațiile participante, fiind recompensate primele trei proiecte în funcție de numărul donațiilor atrase și a numărului de donatori, în limita a 5.000 de euro.

Cea de-a V-a ediție a Campionatului de Bine a fost lansată cu un workshop dedicat organizațiilor care doresc să atragă donații pentru proiectele lor. Sesiunea principală din cadrul workshop-ului – Strategia de marketing și comunicare în social media pentru ONG-uri – a fost susținută de Alexandru Negrea, co-fondator al primului curs intensiv de marketing și comunicare în social media din România.

De asemenea, participanții la workshop au beneficiat și de o sesiune de Educație financiară susținută de Nicoleta Deliu, Șef departament Comunicare Corporativă și Afaceri Comunitare – BCR, Claudia Oprescu, Expert Relații Comunitare – ARHITECT BCR și Roxana Năstase, Coordonator Echipa Municipalității – BCR.

În cadrul competiției de anul trecut, s-au înscris 110 proiecte sociale, implementate de 81 de organizații neguvernamentale din 23 de județe ale țării, inclusiv București. Proiectele participante au reușit să atragă finanțări record din partea donatorilor individuali, suma totală atrasă fiind de 433.522 lei (96.338 euro), în urma unui număr de 8.890 de donații.

Cele trei proiecte câștigătoare la ediția din 2016 a Campionatului de Bine au fost: „Salvează o viață cu 5 lei” al Fundației Bucuria Darului din Brașov; „NOD pentru comunitate” al organizației Căminul de Bătrâni ASV din Moinești, și „Adoptă un copil la hidroterapie” al Asociației Școala mamei Junior din Timișoara.

Campionatul de Bine este o competiție pentru strângerea de donații adresată ONG-urilor din România, urmărind să transforme organizațiile în fundraiseri, în vederea atragerii de donații.

Campionatul este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui, unica platforma online de donații necomisionate, dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro.(A.D.).

 

 

2017-11-24T15:20:48+00:00 November 24th, 2017|FUNDRAISING|

About the Author:

Categories