47 de elevi din Buzau au realizat colectia de moda SE POATE

A patra saptamana din Tabara Meseriasilor s-a incheiat pentru 47 de elevi din Buzau care se pregatesc sa devina croitori. Proiectul lor final a constat in realizarea colectiei de moda SE POATE, pornind de la articole vestimentare donate de celebritati.

In saptamana petrecuta in Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei, in perioada 20-26 august 2017, viitorii croitori au trecut printr-o serie de ateliere de dezvoltare personala – invatand notiuni de baza despre comunicare, lucru in echipa, spirit antreprenorial, pregatirea in fata angajatorului si responsabilitate civica – urmate de atelierele de pregatire practica.

Proiectul lor de absolvire a constat in realizarea unei colectii, sub indrumarea mentorului lor, designerul Ioana Ciolacu. Colectia SE POATE are la baza articole vestimentare donate de Smiley, INNA, Antonia, Adrian Despot, Vama, Paul Ipate, Virgil Iantu, Adela Popescu, Corina, Amalia Enache, Sandra Stoicescu, Andreea Berecleanu, Corina Caragea, Gianina Corondan, Mona Nicolici, Marius Moga, Sore, Andreea Ibacka.

Elevii au transformat complet tinutele primite de la vedete gandind un design nou pentru fiecare articol. Au realizat schitele, au facut tiparele, au croit, vopsit si finisat in atelierul de croitorie din Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei. Pentru majoritatea dintre ei, a fost pentru prima data cand au interactionat cu un designer, au lucrat cu o masina de cusut sau au vopsit tesaturi.

“Colectia realizata de elevi este dovada ca un obiect vestimentar vechi poate sa se transforme intr-o noua poveste de viata, daca exista pasiune, creativitate, dorinta si initiativa. Iar elevii din Tabara Meseriasilor au dovedit ca au aceste calitati. Printre cele mai mari realizari ale seriei dedicate croitorilor este ca am reusit inca o data sa le aratam elevilor ca se poate!”, precizeaza Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Colectia de moda SE POATE a fost prezentata in cadrul Coresi Shopping Resort Brasov intr-un fashion show in care 10 modele au defilat cu noile tinute realizate de elevi in Tabara Meseriasilor. Ulterior, colectia va fi pusa in vanzare, iar banii colectati vor fi donati pentru dotarea unui atelier de croitorie din scolile din Buzau, participante in Tabara Meseriasilor, editia 2017.

La finalul taberei, 10 dintre cei mai buni meseriasi au fost premiati cu o bursa oferita de OMV Petrom, in valoare de 500 de lei. Aceasta va fi acordata lunar, timp de un an scolar. Unul dintre bursieri a primit si o masina de cusut, oferita de Ioana Ciolacu. Masinile de cusut pe care elevii au facut practica in Tabara Meseriasilor au fost oferite de firma Brother si vor fi donate scolilor din care au provenit copiii. (A.D.).

 

 

 

 

 

 

 

2017-09-11T13:23:28+00:00 September 11th, 2017|C S R|

About the Author:

Categories