65.000 euro stransi pentru a doua Policlinica Sociala

Gala ”Din Inima pentru Viitor”, organizata pentru al doilea an consecutiv de Fundatia Regina Maria si care a avut loc pe 11 octombrie la Cercul Militar National, a strans 65.000 de euro pentru extinderea proiectului Policlinici Sociale.

Pana la jumatatea anului viitor, a doua Policlinica Sociala va fi inaugurata in Bucuresti, la trei ani de la deschiderea primei unitati. Acesta este singurul proiect sustinut de o organizatie non-profit care ofera asistenta medicala integrata gratuita persoanelor fara asigurare medicala din Bucuresti. Incepand din anul 2011, proiectul a beneficiat de fonduri in valoare de peste 400.000 de euro prin sprijinul a peste 120 de sponsori si donatori.

Noua Policlinica Sociala va dubla numarul de beneficiari si va implementa un concept de centru pentru servicii sociale care sa adreseze mai multe dintre problemele acestei categorii de public defavorizat, de la cele de sanatate, pana la cele de educatie si incluziune sociala.

”Peste 15.000 de servicii medicale gratuite si integrate (consultatii, tratamente, medicamente, proteze dentare, ochelari etc) au fost oferite celor peste 1.500 de beneficiari ai primei Policlinici in cei trei ani de functionare. Aceste realizari reprezinta meritul unei echipe de 27 de cadre medicale voluntare si peste 100 de voluntari ce au dedicat 20.379 de ore de munca voluntara”, declara Dr.Wargha Enayati, Presedintele Fundatiei Regina Maria.

In cadrul Galei ”Din Inima pentru Viitor” a fost colectata suma de 65.000 de euro, necesara acoperirii cheltuielilor operationale pentru primele sase luni de functionare a celei de-a doua Policlinici Sociale. Astfel, se vor oferi servicii medicale integrate celor aflati in mare nevoie, care dintr-un motiv sau altul, independent sau dependent de vointa lor, se afla in afara sistemului public de asistenta.

Gala a adunat peste 250 de persoane, vedete si personalitati publice din diverse domenii  ce si-au aratat sustinerea fata de initiativele socio-medicale ale Fundatiei Regina Maria. Gazdele evenimentului au fost doctorul Wargha Enayati si Melania Medeleanu, voluntar si ambasador al Fundatiei. Le-au fost alaturi invitati precum Excelenta Sa, Adam Sambrook, Vice-ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii, Excelenta Sa, Werner Hans Lauk, Ambasadorul Republicii Federale Germania in Bucuresti, Excelenta Sa Dan Ben-Eliezer, Ambasadorul Israelului, Printesa Marina Sturdza, precum si alte personalitati si invitati surpriza: Qvartetul Chromatic, Maria Chifu, Grigore Lese, Maria Raducanu, Monica Anghel, Ozana Barabancea, Jezebel si Zoli Toth Project.

A doua editie a Galei organizata de Fundatia Regina Maria a beneficiat, in premiera, de participarea in cadrul aceluiasi eveniment a doua organizatii din domeniul telecom – Telekom Romania si Vodafone Romania –  in sprijinul unei cauze sociale, pentru a oferi prin Policlinicile Sociale servicii medicale cu suflet celor aflati in nevoie. Aceste eforturi unite reprezinta un parteneriat de responsabiliate inedit intre o organizatie nonguvernamentala si doua companii private.

”Desi este un brand tanar, Telekom Romania are in spate un istoric indelungat de sustinere a cauzei celor care au nevoie de tot sprijinul pe care il putem oferi. Ne bucura sa contribuim pentru bunul mers al clinicilor sociale sustinute de Fundatia Regina Maria, pe care o consideram un partener de incredere in demersurile de responsabilitate sociala”, spune Ruxandra Voda, Director Comunicare al grupului de companii Telekom Romania.

”Sanatatea este unul dintre domeniile in care am investit cu consecventa in ultimii 7 ani. Ne bucuram sa ne alaturam cauzei Fundatiei Regina Maria si sa sustinem infiintarea celei de-a doua Policlinici Sociale din Bucuresti. Acest proiect raspunde uneia dintre directiile noastre prioritare de implicare in comunitate, aceea de a asigura accesul persoanelor defavorizate la servicii medicale de calitate”, spune Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania. (A.D.).

2014-10-20T21:40:44+00:00 October 21st, 2014|C S R|

About the Author:

Categories