Apel de proiecte pentru calitatea aerului, în cadrul Fondului IKEA pentru Mediul Urban

Anul acesta, IKEA România mai susține financiar un proiect ce are ca arie de interes calitatea aerului din București și Ilfov, cu o valoare totală de 50.000 EUR. Acesta vine în completarea celor șase proiecte deja selectate în Fondul IKEA pentru Mediul Urban.

În România, mai mult de 50% din populație locuiește în zone urbane. 10% din întreaga populație trăiește în capitală, adică circa 1,8 milioane de locuitori. Estimările arată că aproximativ 3 milioane de persoane lucrează în București, iar numărul este în creștere.

Pentru moment, numărul surselor independente de informare a publicului larg despre situația calității aerului sunt extrem de limitate. Într-un oraș aglomerat cum este Bucureștiul, locuitorii au nevoie să afle, în timp real, din varii surse la ce riscuri se expun, care sunt valorile înregistrate privind substanțele poluante din aer și ce anume pot face, cu susținerea autorităților, pentru a transforma Bucureștiul într-un oraș mai sigur și mai sănătos.

Pentru a putea proteja mediul natural, IKEA România oferă o nouă finanțare pe o perioada de un an și jumătate, în valoare de 50.000 EUR, unui proiect care propune soluții pe termen mediu și lung; are un plan de implementare bine definit; iar rezultatele pot fi demonstrabile și măsurabile. Proiectele se pot depune până la data de 4 octombrie 2018.

Pot depune proiecte organizații non-guvernamentale, neafiliate politic sau echipe compuse din minimum 3 persoane constituite ca grupuri de inițiativă, fără personalitate juridică, care vor desfășura activitățile propuse în Municipiul București sau județul Ilfov.

Nu sunt eligibili angajații IKEA România, ai Fundației Comunitare București sau ai organizațiilor afiliate, și nici alți membri de gradul I și II ai familiilor acestora (copii, părinți, frați/surori, soț/soție ai angajaților IKEA România).

Fondul IKEA pentru Mediul acordă suma totală de 50.000 EUR pentru un singur proiect, pentru o perioadă de un an și jumătate. Din juriul acestui apel de proiecte fac parte: Dana Dobrescu – Corporate & Government Affairs Manager, Mondelez România; Diana Culescu –  Președinte al Asociației Peisagiștilor din România – AsoP; Mălina Stoica  –  Interior Designer,  IKEA România; Mircea Ilie  – Sustainability Leader, IKEA România; Oana Bitan – Ofițer în domeniile Administrativ și Financiar la Ambasada Suediei.

Lansarea apelului de proiecte: 10 septembrie 2018; închiderea perioadei de înscriere a proiectelor: 4 octombrie 2018; selecția proiectelor eligibile: 5-6 octombrie 2018; selecție proiecte: până la 23 octombrie 2018; interviuri (dacă este cazul): 24-26 octombrie 2018; anunțarea proiectului câștigător: în jurul datei de 1 noiembrie 2018.

IKEA România a lansat în anul 2017 prima ediție a Fondului IKEA pentru Mediul Urban, pentru a susține financiar timp de trei ani, șase proiecte din București și Ilfov. Valoarea totală a fondului este 275.000 de euro. (A.D.).

 

2018-09-19T12:17:45+00:00 September 10th, 2018|C S R|

About the Author:

Categories