Au fost aleși reprezentanții României în cadrul proiectului Fotbal pentru Prietenie 2018

Fotbal pentru Prietenie, unul dintre cele mai importante programe internaționale de responsabilitate socială, organizat pentru copii sportivi și implementat de Gazprom (partener oficial al FIFA și al ediției 2018 a Cupei Mondiale din Rusia) vor întâmpina tinerii ambasadori din România în stagiul final al programului care va avea loc în luna iunie la Moscova.

Programat în jurul ceremoniei de deschidere a Cupei Mondiale FIFA, Fotbal pentru Prietenie va găzdui tineri din 211 țări și regiuni – implicându-i în serii de proiecte comune și evenimente care celebrează cele nouă valori umane esențiale pe care se bazează programul: prietenie, egalitate, corectitudine, sănătate, pace, devotament, victorie, tradiție și onoare.

După procesul de selecție bazat pe criteriile internaționale ale proiectului și realizat în colaborare cu Federația Română de Fotbal, Victor Stancovici și Maria Dan, ambii cu vârsta de 12 ani, au fost aleși să reprezinte România în calitate de „tineri Ambasadori” în rolurile de Tânăr Fotbalist, respectiv Tânăr „Jurnalist”, în cadrul evenimentelor finale din sezonul actual Fotbal pentru Prietenie care vor avea loc la Moscova, în Rusia, între 8-15 iunie 2018.

Tânărul fotbalist al României , Victor Stancovici, va juca pe teren în poziția de apărător, în echipa mixtă internațională a prieteniei „Humpback Whale (Balena cu cocoașă)” – una dintre cele 32 de echipe internaționale de copii care participă anul acesta în proiect. Victor va juca în echipă alături de copii din Argentina, Insulele Virgine Britanice, Algeria, Estonia și Senegal.

Alături de prietenul ei fotbalist din România, Maria Dan, în vârstă de 12 ani, își va reprezenta țara în calitate de „Tânăr Jurnalist” – unul dintre cei 211 copii care vor participa la documentarea evenimentelor finale din cadrul sezonului actual Fotbal pentru Prietenie, ca membri ai Centrului Internațional de Presă pentru Copii. Alături de ei, se așteaptă ca mai mult de 5000 de reprezentanți de vârf din casele de presă din întreaga lume să fie prezenți la Moscova pentru a raporta evenimentele din etapa finală a proiectului Fotbal pentru Prietenie 2018.

De-a lungul anilor, fotbalul și prietenia au fost sprijinite în mod direct la nivel global și local de mulți dintre cei mai importanți funcționari și legende din domeniul sportului internațional, printre care se află Secretarul General FIFA, Fatma Samoura și celebrul fotbalist danez Marco Van Basten.

„Sunt fericit și emoționat să văd acești copii minunați care se implică într-un proiect de o importanță remarcabilă, bazat pe cele mai înalte principii. Aplaud această inițiativă și sunt convins că toți copiii din întreaga lume vor experimenta și vor adopta adevăratele definiții ale prieteniei, toleranței, corectitudinii, cooperării și respectului. Este o adevărată plăcere să îi întâmpinăm astăzi și le doresc tuturor să se simtă nemaipomenit în proiectul Fotbal pentru Prietenie de anul acesta”,  a declarat Miodrag Belodedici. (A.D.).

 

 

 

2018-04-16T14:59:05+00:00 April 16th, 2018|C S R|

About the Author:

Categories