CCIFER si Creionetica au lansat “Ghidul de bune practici pentru societati responsabile”

Camera Franceza de Comert, Industrie si Agricultura Franceza in Romania (CCIFER) in parteneriat cu Agentia Creionetica au lansat “Ghidul de bune practici pentru societati responsabile” si un film de prezentare a principalelor mecanisme de finantare a ONG-urilor.

Filmul este disponibil aici: https://www.youtube.com/watch?v=Y9hfoiJ4Wjs.

Ghidul este initiativa asociatiilor membre CCIFER: Acces pentru Toti, Apel, Ateliere fara Frontiere, Casiopeea, Habitat pentru Umanitate, Hospice Casa Sperantei, Parada, Samusocial, Valentina si prezinta 9 mecanisme si exemple recente de actiuni si parteneriate, dintre acestea si partenerii lor, societati membre CCIFER. Materialele au fost prezentate in cadrul Galei anuale organizate de CCIFER, care a avut lor pe 26 septembrie 2014 la Palatul Mogosoaia.

In ultimii ani responsabilitatea sociala a devenit o realitate care face parte din lumea afacerilor si reprezinta o parte esentiala a competitivitatii si sustenabilitatii economiei europene. Organizatiile si asociatiile prezente in Ghid sunt cele care au pus deja in practica strategii sau au intreprins actiuni pentru a reduce impactul negativ si a optimiza impactul pozitiv al activitatii lor asupra mediului si societatii din care fac parte.

Ghidul de bune practici este bilingv:

  • in franceza pentru directorii generali, pentru a intelege ce actiuni se pot face in parteneriat cu asociatiile;
  • in romana, pentru ca el sa ajunga si la responsabilii din companii care pot coordona implementarea unor actiuni concrete pentru a construi o societate durabila. (A.D.).
2014-12-11T12:43:11+00:00 December 11th, 2014|C S R|

About the Author:

Categories