Categorized | C S R

Consultatii la distanta gratuite pentru pacientii din zona rurala, cu ajutorul telemedicinei

foto vodafone

Solutia de telemedicina dezvoltata pentru pacientii din zonele rurale dezavantajate din judetele Timis si Caras-Severin a fost extinsa si la cele doua spitale orasenesti din Sannicolau Mare, respectiv Deta.

Aceasta actiune reprezinta a doua etapa a proiectului dezvoltat de Fundatia de Ajutor Medical Profilaxis in regiune, fiind finantata de Fundatia Vodafone Romania, prin programul Connecting for Good, cu 225.000 de lei. Bugetul total asigurat de Fundatia Vodafone Romania pentru intregul proiect ajunge astfel la aproape 650.000 lei.

In prima etapa a proiectului, incheiata in primavara acestui an, 729 de pacienti din cele doua judete, in marea lor majoritate persoane in varsta, au beneficiat de 1.600 de consultatii in sapte specialitati medicale. Pentru a doua etapa, care se va desfasura pe durata unui an, sunt estimate alte 1.200 de consultatii de specialitate gratuite. Solutia de telemedicina implementata in zonele rurale permite medicilor de specialitate sa consulte la distanta pacientii care nu se pot deplasa la spital din diverse motive. Multi dintre cei care au beneficiat deja de aceasta solutie nu mai fusesera examinati de un medic de specialitate de cinci sau chiar zece ani.

In absenta solutiei de telemedicina, pacientii vizati ar trebui sa parcurga intre 40 si 100 km pentru a ajunge la un spital din Timisoara. Consultatiile pun accent pe cardiologie si medicina interna, specialitati cu risc vital, care inregistreaza cea mai ridicata mortalitate in zona de vest a tarii. Pentru completarea diversitatii actului medical, solutia de telemedicina acopera in plus alte cinci specialitati si anume endocrinologie, dermatologie, oftalmologie, pneumologie si ORL.

Proiectul functioneaza cu o echipa de medici specialisti, localizata in statia fixa din Timisoara, si o echipa mobila, care se deplaseaza in cinci puncte de lucru: Ghilad, Buzias, Sannicolau Mare si Deta din judetul Timis, si Bocsa, din judetul Caras-Severin. Cu ajutorul unor echipamente de investigatie portabile si al unei conexiuni la internet, consultatia efectuata la fata locului este transmisa in timp real medicului specialist din Timisoara. (A.D.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tag-uri: , , , ,
Concordia - brutaria
CSR Nest
Roalimenta
CRCA
IMM Responsabil Social
CSR Academy
Global Compact Romania
Concordia 2%

Urmareste-ne pe Facebook

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031