Fundatia eMAG si Flanco includ inca 14 scoli in programul Noua Ne Pasa

Fundatia eMAG si Flanco tintesc 14 scoli noi in programul de centre afterschool la sate Noua Ne Pasa in anul scolar 2017–2018 si deschid sesiunea de aplicatii pentru finantarea scolilor gimnaziale din opt judete: Buzau, Calarasi, Constanta, Dolj, Ialomita, Ilfov, Olt si Prahova.

Programul Noua Ne Pasa (NNP) isi propune sa sprijine elevii de la sate cu rezultate slabe la invatatura sa nu abandoneze scoala si sa ii ajute sa promoveze Evaluarea Nationala cu medie peste 6.

In anul scolar 2017-2018, programul NNP acorda pentru finantarea centrelor afterschool burse de peste 9.000 de euro pe proiect, in crestere de la 7.600 de euro, in prezent. Plafonul de finantare cuprinde suplimentar fonduri pentru un kit standard de lucru (computere, acces la Internet, table interactive), iar serviciile de consiliere sunt extinse catre familiile copiilor din program.

Primele sase centre afterschool NNP au fost deschise in septembrie 2016, in sase comunitati rurale din judetele Buzau, Constanta, Neamt, Prahova si Teleorman. Cei 251 de copii inclusi in proiect beneficiaza de servicii de educatie remediala, de consiliere si de rechizite.

“Ne-am bucurat sa vedem ca, in primul semestru al anului scolar in curs, absenteismul in rândul elevilor care au frecventat centrele afterschool Noua Ne Pasa a scazut in peste 70% dintre cazuri. De asemenea, copiii si-au imbunatatit considerabil si performantele scolare – peste 60% dintre ei au obtinut note cu cel putin 1 punct mai mari decât la evaluarile initiale. In plus, a crescut si interesul parintilor si al tutorilor pentru procesul educational”, declara Dragos Sirbu, CEO Flanco.

Centrele Noua Ne Pasa vin in completarea programului scolar obligatoriu si ofera oportunitati pentru consolidarea competentelor dobândite de copii la scoala. In cadrul programelor de afterschool, cadrele didactice organizeaza grupe de invatare asistata pentru elevii participanţi si intervin pentru rezolvarea altor probleme cu care se confrunta elevii, precum lipsa rechizitelor si a hainelor, lipsa accesului la serviciile medicale de baza, lipsa consilierii si a sprijinului pentru continuarea studiilor.

“De cele mai multe ori, elevii abandoneaza scoala din cauza ca au rezultate slabe si nu sunt sprijiniti sa remedieze aceasta situatie. Sunt copii din familii cu un nivel redus de educatie, cu dificultati materiale sau cu parinti care muncesc in strainatate. Rezultatele de pâna acum ale proiectului pilot de centre afterschool Noua Ne Pasa sunt bune, iar experienta anului care a trecut ne confirma ca acest tip de interventie este necesara in comunitatile devaforizate. Intentionam ca in anul scolar 2017-2018 sa deschidem inca 14 centre, vom avea astfel 20 de scoli in program si 800 de copii vor avea o sansa in plus pentru a nu abandona scoala”, declara Tudor Vlad, Presedinte Fundatia eMAG.

Scolile care isi doresc sa participe in programul Noua ne Pasa si functioneaza in comunitati defavorizate din cele opt judete pot depune aplicatii pentru finantare pâna la 15 mai, urmând ca unitatile preselectate in program sa fie anuntate pâna la finalul lunii mai. Lista scolilor care vor primi finantare va fi finalizata in luna august, dupa ce toate comunitatile vor fi evaluate. (A.D.).

 

 

 

 

2017-04-11T15:25:15+00:00 April 11th, 2017|C S R|

About the Author:

Categories