Holcim România investește 300.000 de euro pentru construirea a două case de tip familial

Până la finalul anului 2018, două case vor fi construite în București și Târgu Neamț ca parte a programului de închidere a centrelor de plasament.

În perioada iulie–septembrie 2017, Holcim România a desfășurat campania „Construiește o casă, dăruiește o acasă!” prin care a dorit să direcționeze către Fundația Hope and Homes for Children contravaloarea unui kilogram de ciment pentru fiecare sac de StructoPlus cu Duraditiv vândut. Rezultatele campaniei totalizează 300.000 de Euro, fonduri ce vor fi utilizate pentru construcția a două case de tip familial, ca parte a procesului de închidere a centrelor de plasament „Robin Hood” din Sectorul 4, București, și „Elena Doamna” din Târgu Neamț.

Hope and Homes for Children are ca scop închiderea tuturor instituțiilor de tip vechi din România, așa numitele orfelinate, până în anul 2026 și găsirea celor mai potrivite soluții – cât mai aproape de mediul familial – pentru copiii din ele. Programele Fundației urmăresc înlocuirea sistemului instituționalizat de protecție a copilului cu unul bazat pe conceptul familial, prin reintegrarea în familie acolo unde este posibil, plasarea în grija unor asistenți maternali, iar în cazul celor care au nevoie de îngrijire specializată, pentru care nici reintegrarea în familie, nici asistența maternală nu sunt opțiuni viabile, mutarea în case de tip familial.

În baza parteneriatului încheiat între Hope and Homes for Children și Holcim România în luna iulie a acestui an, compania vine în sprijinul copiilor care se mai află încă în centrele de plasament „Robin Hood” din București și „Elena Doamna” din Târgu Neamț și pe care fundația se pregătește să îi mute în case de tip familial în 2018. Desfășurată sub sloganul „Casa din casă”, campania a facilitat colectarea sumei de 300.000 Euro, fonduri direcționate în beneficiul a 24 de copii, cu vârste între 7 și 18 ani – viitorii locatari ai celor 2 case.

În aceste case, copiii și tinerii au șansa de a trăi într-un mediu cât mai apropiat de cel familial și primesc îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor necesare unui trai independent. Copiii se vor muta în cele două case de tip familial pe care Hope and Homes for Children le va construi, cu ajutorul Holcim România până la finalul anului 2018. (A.D.).

 

 

 

 

 

 

2017-11-13T12:31:45+00:00 November 13th, 2017|C S R|

About the Author:

Categories