ING Bank si Corni Eolian sprijina educatia in mediul rural

Fundatia „Inima de Copil” cu sprijinul financiar al ING Bank N.V. Amsterdam, sucursala Bucuresti si Corni Eolian SA a implementat un proiect prin care se sprijina, pe parcursul anului 2015, printr-o sponsorizare de 7.000 euro, bursele de studiu pentru 18 copii din comunitate.

La aceasta suma se adauga si sponsorizarea ING Bank N.V. Amsterdam, sucursala Bucuresti, in valoare de 7000 Euro, pentru dotarea cu echipamente IT a Scolii Gimnaziale nr. 1 Corni si realizarea unui parc de joaca in comuna. Potentialul copiilor din mediul rural care nu au aceleasi posibilitati ca aceia din mediul urban este astfel sprijinit iar eforturile comune pentru asigurarea burselor si a echipamentelor IT ofera sanse egale copiilor din comuna Corni, judetul Galati, sustinand programele de reducere a riscului de abandon scolar in cazul copiilor care provin din mediul rural.

Totodata, Primaria Corni a devenit partenerul Fundatiei “Inima de Copil” in realizarea primului loc de joaca din comuna Corni. Locul de joaca este acoperit cu zone de pietris si cauciuc special pentru a evita accidentarile copiilor, si este dotat cu aparate noi, viu colorate, balansoar, leagane si toboggan. In acelasi timp zona amenajata va permite si organizarea de evenimente dedicate celor mici.

„Cu toate ca ING investeste in special in proiecte de educatie financiara, antreprenoriat si dezvoltare urbana, banca sustine si proiecte sociale, in special proiecte care isi propun sa ofere sansa la educatie copiilor din medii dezavantajate. Proiectul din Corni, dezvoltat alaturi de partenerii nostri nu poate decat sa intregeasca rezultatele initiativelor de implicare in comunitate ale ING”, a spus Roxana Colisniuc, CSR officer la ING Bank

„Proiectele care aduc valoare la nivel local reprezinta o prioritate pentru Corni Eolian SA, ca parte a politicii de responsabilitate sociala a companiei. Administrand un parc eolian in localitatea Corni, suntem implicati in viata de zi cu zi a comunei si intelegem care sunt nevoile reale ale locuitorilor. Am fost deosebit de incantati sa participam in acest proiect de dezvoltare impreuna cu partenerul nostru ING Bank N.V. Amsterdam si Fundatia Inima de Copil care a garantat transparenta intregii operatiuni. Am inceput cu un proiect dedicat generatiei tinere dar folosind acelasi model sustenabil speram sa sprijinim in viitor si alte categorii de varsta”, a precizat Catalina Dragoi, Project Manager in cadrul Corni Eolian SA. (A.D.).

2015-10-07T13:07:33+00:00 October 7th, 2015|C S R|

About the Author:

Categories