Johnson&Johnson si SOS Satele Copiilor demareaza proiectul Health is for Everyone

Johnson&Johnson desfasoara programul Health is for Everyone, in colaborare cu organizatia neguvernamentala SOS Satele Copiilor, o initiativa ce are ca scop promovarea bunelor practici in domeniul preventiei in sanatate si al ingrijirii personale, in cadrul comunitatilor din medii dezavantajate.

Programul a debutat la inceputul acestui an si este implementat in cinci tari balcanice, Romania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia si Serbia.

Programul Health is for Everyone a fost lansat ca urmare a nevoilor identificate in randul comunitatilor defavorizate, de a avea o igiena corecta si de a intelege importanta masurilor pentru mentinerea unui stil de viata sanatos, pe termen lung. Astfel, Johnson&Johnson, expert in dezvoltarea de produse cosmetice pentru igiena si ingrijire, a lansat un parteneriat strategic cu organizatia neguvernamentala SOS Satele Copiilor Romania, prin derularea de actiuni de formare si informare, aliniate aceluiasi obiectiv, de a pregati si sustine familiile vulnerabile, pe termen lung. Totodata, o contributie semnificativa in program a avut-o si organizatia non-profit Johnson&Johnson Corporate Citizenship Trust, care a asigurat furnizarea resurselor necesare pentru punerea in aplicare a programului Health is for Everyone.

Planificat pe o durata de doi ani de zile, programul include o serie de cursuri de pregatire Train the trainer, sustinute de experti in domeniul sanatatii, pe baza materialelor furnizate de Johnson&Johnson, pentru mamele sociale si ingrijitorii sociali din cadrul SOS Satele Copiilor. Ingrijitorii SOS au oportunitatea de a discuta exemple concrete si de a solicita sprijin din partea formatorilor in rezolvarea unor situatii cu care se confrunta in mod curent, urmand ca, pe baza cunostintelor acumulate in cadrul cursurilor de formare, sa transmita informatiile catre grupurile de care se ocupa, pentru formarea si deprinderea de bune practici privind igiena si ingrijirea personala.

Cursurile Train the Trainer din 2017 se vor concentra asupra unor teme care vizeaza sanatatea fizica si importanta ingrijirii pentru mentinerea sanatatii, iar in 2018 programul prevede reluarea cursurilor, in cadrul carora reprezentantii SOS vor impartasi experiente si bune practici. Mai mult decat atat, ei vor primi o instruire suplimentara, urmand sa fie pregatiti pe teme referitoare la sanatatea emotionala.

Totodata programul include si acordarea de suport financiar din partea Johnson&Johnson pentru participarea beneficiarilor la o serie de examinari medicale, cu contributii egale pentru toate cele cinci tari.

Health is for Everyone are ca obiectiv pregatirea unui numar total de 11.730 beneficiari din programele Family Strengthening Programmes si Family Based Care, din cele 5 tari care implementeaza programul. De la inceputul acestui an, in tara noastra au avut loc 154 de sesiuni de consiliere individuala si 13 sesiuni de consiliere in grup, acestea fiind sustinute in toate cele trei centre SOS din Bucuresti, Sibiu si Bacau. (A.D.).

 

 

 

 

2017-10-05T12:40:29+00:00 October 5th, 2017|C S R|

About the Author:

Categories