Kaufland Romania si United Way Romania anunta rezultatele programului national de promovare a sigurantei rutiere

Programul national de promovare a sigurantei rutiere in randul copiilor si adultilor, dezvoltat de United Way in parteneriat cu Politia Romana – Directia Rutiera, Ministerul Educatiei Nationale si Kaufland Romania, prezinta rezultatele primei etape.

Peste 55.000 de copii si 140.000 de adulti din intreaga tara au beneficiat gratuit de educatie rutiera, prin intermediul actiunilor educative care au avut loc in 102 scoli si 102 magazine Kaufland, in perioada 29 mai 2017 – 10 iunie 2017.

Astfel, 51.000 de copii din 102 de scoli din intreaga tara au beneficiat de ore de educatie rutiera cu ajutorul profesorilor si instructaje din partea agentilor de politie, iar 25.000 de copiii au fost prezenti la lectiile interactive de educatie rutiera desfasurate de agenti in parcarile a 102 magazine Kaufland din 80 de orase din tara. Totodata, pe parcursul programului, 140.000 de adulti au primit informatii esentiale despre regulile rutiere.

Peste 40.000 de premii au fost acordate in cadrul activitatilor de educatie rutiera, printre care se numara si cursuri de condus defensiv la Academia Titi Aur, pentru adulti. Programul continua cu a doua etapa, pe perioada verii, cu o campanie de informare derulata pe canalele media, prin concursuri cu premii si promotii comerciale in magazinele Kaufland Romania.

Necesitatea unui astfel de program este confirmata de statistici ingrijoratoare. Romania se afla printre primele patru tari din Uniunea Europeana cu cele mai mari rate de accidente rutiere cu victime: 95 de decese la un milion de locuitori, conform Strategiei Nationale pentru Siguranta Rutiera. Printre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse in Romania sunt indisciplina pietonilor si viteza, care produc 41% din accidentele grave din ultimii 5 ani. Peste 6 din 10 accidente rutiere sunt provocate de conducatorul auto, 22,5% din cauza indisciplinarii pietonilor si 7,2% din cauza abaterilor biciclistilor.

“Investitia in programele de educatie care vin in beneficiul comunitatii reprezinta una dintre directiile strategice de responsabilitate sociala a Kaufland Romania. Sprijinim astfel de programe din dorinta de a imbunatati vietile romanilor. Ne-am asumat pe deplin angajamentul de responsabilitate si implicare pentru Romania. Doar in 2016 am investit peste 5 milioane de euro in proiecte care vin in beneficiul romanilor, iar pe langa sustinerea financiara, ne implicam si prin ore de voluntariat, promovarea cauzelor in companie si in randul clientilor, pentru a inspira mai departe responsabilitate”, declara Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland Romania. (A.D.).

 

 

2017-06-16T18:08:05+00:00 June 19th, 2017|C S R|

About the Author:

Categories