Lidl Romania sprijina copiii si adolescentii cu afectiuni oncologice

In cadrul celei de-a cincea editii a Romanian CSR Awards, cea mai importanta competitie dedicata responsabilitatii sociale a companiilor, Lidl Romania a primit premiul 1 la categoria Cause Related Marketing pentru campania „Un leu pentru Leul Curajos”, dezvoltata impreuna cu Golin.

Proiectul premiat este dedicat Asociatiei Little People si programului „Nu mi-e frica”, pe care retailerul le sustine de la inceputul anului 2016.

Pe langa ajutorul medical de specialitate, copiii si adolescentii din centrele oncopediatrice au nevoie de sprijin psihosocial, pentru a se adapta mediului din institutiile de specialitate si pentru a intelege atat procedurile medicale pe care le presupune tratamentul, cat si efectele acestora. Pentru demararea unui program care are la baza aceasta misiune, Lidl Romania a donat, la inceputul anului 2016, suma de 100.000 de euro, cu care s-au realizat si distribuit 2.000 de kit-uri terapeutice „Leul curajos”. Pe langa mascota terapeutica – Leul Curajos, kit-ul contine si instrumente medicale, o scala a durerii si a imunitatii, o carte de activitati si un jurnal, dar si rechizite, bandane si insigne. Acestea au fost oferite incepand din septembrie 2016 fiecarui copil si adolescent internat in centrele de oncopediatrie cu care Little People colaboreaza.

In luna septembrie, Lidl a extins suportul oferit Asociatiei Little People si programului „Nu mi-e frica”, demarand campania „Un leu pentru Leul Curajos”. Astfel, pentru fiecare articol achizitionat din rechizitele scolare marcate cu simbolul Leului Curajos din magazinele Lidl, compania a donat cate un leu catre Asociatia Little People.

„Ne-am propus sa crestem nivelul de constientizare a importantei asistentei psihosociale pentru copiii si adolescentii cu afectiuni oncologice in Romania, astfel ca am pornit acest parteneriat cu Asociatia Little People din dorinta de a le oferi sprijin copiilor si parintilor deopotriva. Pentru ca am inteles necesitatea implementarii si continuitatii programului asociatiei, suportul nostru s-a materializat printr-o serie de proiecte intre care se numara si campania Un leu pentru Leul Curajos, comunicata alaturi de Golin”, spune Cristina Hanganu, Director de Comunicare si CSR Lidl Romania.

Fondurile colectate in urma campaniei Un leu pentru Leul Curajos sunt folosite pentru a extinde proiectul cu kit-uri terapeutice si in anul 2017. Totodata, asociatia va demara doua ample campanii nationale dedicate copiilor si adolescentilor pentru constientizarea si depistarea timpurie a cancerului. Aceasta se va desfasura prin intermediul mai multor canale, inclusiv printr-o aplicatie mobila. (A.D.).

 

 

 

 

 

 

2017-04-19T00:28:27+00:00 April 19th, 2017|C S R|

About the Author:

Categories