Metropolitan Life si JA Romania implementeaza un proiect european de incluziune financiara

Din luna aprilie, se relanseaza, la nivel national, Programul ”Schimbam vieti” (LifeChanger), sustinut de Metropolitan Life si Junior Achievement Romania, care va sprijini elevii de gimnaziu, din 19  localitati din Romania, sa dobandeasca notiuni elementare de educatie financiara si, astfel, sa isi dezvolte abilitati financiare necesare vietii de adult.

In Romania, peste 74% dintre locuitori nu folosesc servicii financiare de baza, in acest context, peste 3.000 de elevi, din clasele VI – VIII, vor participa la activitati practice, desfasurate la clasa, alaturi de profesori si de voluntari Metropolitan Life, cu scopul de a se familiariza cu notiuni financiare de baza. Alaturi de voluntarii Metropolitan Life, elevii vor invata despre cele mai importante aspecte legate de buna gestionare a veniturilor personale, vor elabora bugete, vor prioritiza cheltuielile in contextul unui venit limitat si vor identifica instrumentele financiare potrivite pentru gestionarea diferitelor situatii de risc. Mai mult, prin activitatile practice, elevii vor fi stimulati sa isi exerseze abilitatile de comunicare, perseverenta si gandirea creativa.

„Cred in importanta dezvoltarii educatiei financiare din scoala, elevii avand o capacitate extraordinara de a construi modele si de a se forma dupa exemple de succes. Prin programul „Schimbam vieti”, ne dorim sa fim alaturi de ei sa ii sprijinim in acumularea de informatii financiare necesare pentru construirea unui viitor fara griji. Un astfel de ghidaj poate fi esential pentru copii si poate dobori bariere in clase cu elevi din medii diferite, cu educatie si venituri diferite”, declara Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

In cadul programului “Schimbam vieti” vor fi implicati peste 100 de profesori si 50 de voluntari din cadrul companiei, care vor desfasura activitati dedicate, cum ar fi: Cum sa iti construiesti bugetul pentru un stil de viata confortabil, Costurile vietii de zi cu zi, Gestionarea succesului si a barierelor in cariera, Cum sa faci alegerile potrivite din punct de vedere profesional si multe altele. Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea cunostintelor financiare, sprijinind peste 3.000 de elevi din Romania sa isi construiasca un viitor mai sigur si o cariera solida.

„Programul „Schimbam vieti” se desfasoara cu succes de cativa ani la nivel european si ne-am bucurat ca partenerul nostru, Metropolitan Life, a decis sa se implice, alaturi de noi, pentru a da ocazia elevilor romani sa acumuleze abilitati cheie care vor duce la dezvoltarea increderii participantilor in propriile alegeri in viata. Prin interactiunea cu voluntarii din business, aducem la clasa o perspectiva economica asupra dezvoltarii personale si profesionale a elevilor si ne dorim ca in urmatorii ani sa largim numarul de celor implicati”, declara Stefania Popp, CEO Junior Achievement Romania.

De la momentul lansarii programului “Schimbam vieti” (LifeChanger), in 2014, peste 15 000 de elevi din Europa au beneficiat de experiente educationale de antreprenoriat si incluziune financiara, dar si de consultanta din partea a peste 600 de voluntari Metropolitan Life. (A.D.).

 

 

 

 

 

2016-05-19T17:42:48+00:00 May 20th, 2016|C S R|

About the Author:

Categories