Categorized | C S R

MOL si Fundatia pentru Comunitate au lansat a noua editie a programului “MOL pentru sanatatea copiilor”

foto 2 mol

MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate au lansat cea de-a noua editie a Programului MOL pentru sanatatea copiilor, cu un fond marit la 400.000 de lei.

De asemenea, suma maxima care poate fi obtinuta de un ONG a fost ridicata de la 20.000 la 25.000 de lei. Acest program ofera sprijin financiar organizatiilor non-guvernamentale care deruleaza proiecte de terapie prin arta sau terapie emotionala pentru copiii cu nevoi speciale. Inscrierile la concursul de proiecte sunt deschise pana la 26 octombrie 2017.

In cadrul evenimentului de lansare, organizat la Casino Centru de Cultura Urbana Cluj, cele 19 organizatii care au primit finantare in editia precedenta au prezentat rezultatele proiectelor realizate in perioada decembrie 2016 – august 2017.

Timp de 9 luni, peste 870 de copii cu nevoi speciale au avut parte de terapii prin arta, terapii corporale (prin miscare si dans), drama terapie, terapii ocupationale utilizand tehnici de art-terapie, de modelare a lutului si a altor materiale organice.

De asemenea, prin intermediul programelor sustinute, s-au realizat terapii asistate de animale, acvaterapie, terapii emotionale – prin basm, povestiri sociale, joaca, teatru de papusi. Terapiile aplicate au contribuit la imbunatatirea calitatii vietii copiilor, precum si a familiilor acestora. Totodata, in cadrul evenimentului a fost prezentat singurul centru de boli rare din tara, NoRo din Zalau, sprijinit in cadrul a doua editii anterioare ale Programului.

“Profesionalismul juriului si al specialistilor implicati in evaluarea proiectelor inscrise la editiile precedente a avut o contributie importanta in ridicarea calitatii terapiilor aplicate. De-a lungul anilor, am putut observa o evolutie extraordinara a programului – de la prima editie in care juriul nu a impartit in totalitate fondul disponibil, nefiind inscrise suficiente proiecte care sa corespunda criteriilor de selectie, pana la ultimele editii in care au existat atat de multe proiecte bune, incat finantarea a devenit insuficienta pentru a le sustine pe toate.  Acesta a fost un motiv pentru care am considerat necesara suplimentarea fondurilor prin care MOL Romania sustine cauza copiilor cu nevoi speciale, continuandu-si astfel implicarea atenta in viata comunitatilor in care isi desfasoara  activitatea”, a declarat Camelia Ene, CEO si Country Chairman al MOL Romania.

Prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor, organizatiile non-guvernamentale pot beneficia de o suma de maximum 25.000 lei sub forma de pre-finantare pentru un proiect ce urmeaza sa fie implementat in perioada decembrie 2017 – august 2018. Termenul-limita pentru depunerea cererilor de finantare este 26 octombrie 2017, iar fondul total al sponsorizarilor este de 400.000 lei.

De la lansare si pana in prezent, prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 2.418.000 lei ONG-urilor care au derulat 146 de proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala, incluzand aproape 10.000 de beneficiari in activitatile lor. (A.D.).

 

 

 

 

Tag-uri: , , , , ,
Global Compact Romania
CSR Academy
CRCA
Concordia 2%
CSR Nest
Roalimenta
Concordia - brutaria
IMM Responsabil Social

Urmareste-ne pe Facebook

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031