Peste 100 de copii diagnosticati cu boli incurabile vor beneficia de terapie prin tehnologie

Peste 100 de copii din intreaga tara, pacienti cu afectiuni incurabile aflati in grija HOSPICE Casa Sperantei, in cele doua centre din Bucuresti si Brasov si mai mult de 100 de membri ai familiilor lor vor beneficia de terapiile asigurate printr-un nou proiect, lansat sub numele „Conexiune pentru ingrijire si compasiune”.

Dezvoltat printr-un parteneriat intre Fundatia Vodafone Romania si HOSPICE Casa Sperantei, proiectul va oferi un sistem integrat de servicii medicale, servicii de consiliere psiho-sociala-emotionala, de sprijin educational si servicii de tip respite menite sa ofere parintilor timp liber pentru rezolvarea altor probleme sau pentru a-si recupera fortele. Initiativa este sustinuta de Fundatia Vodafone Romania printr-o finantare de aproape 600.000 de lei, in cadrul programului Connecting for Good, runda de finantare 2017.

Pe langa serviciile multidisciplinare clasice, proiectul va integra un concept nou de suport adaptat, denumit „Tech Room”, care va fi implementat in cele doua centre HOSPICE din Bucuresti si Brasov. Conceptul consta intr-o camera speciala dotata cu echipamente din domeniul tehnologiilor informatice si mobile de ultima generatie. Micii pacienti vor putea partipa in Tech Room la sesiuni de terapie prin joc si miscare si la sesiuni educationale online. Noul concept este menit sa faciliteze interventiile specializate asigurate de echipa HOSPICE, intr-o maniera atractiva, sporindu-le astfel eficienta.

„Solutiile bazate pe tehnologie sunt utilizate cu mult succes in diverse situatii clinice. Este un fapt confirmat an de an de rezultatele proiectelor pe care le finantam prin programul Connecting for Good in intreaga tara. Jocurile si realitatea virtuala sunt un exemplu de suport care poate avea un rol important in cresterea eficientei serviciilor paliative. De aceea ne bucuram sa sustinem aceasta initiativa a HOSPICE Casa Sperantei, un partener cu care colaboram de multi ani”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

Rezultatele estimate pentru prima etapa a implementarii proiectului includ 200 de episoade de internare de tip respite, 50 de evenimente socio-educationale si de respite, 250 de sesiuni de terapie prin joc si miscare in cadrul camerelor Tech Room din Bucuresti si Brasov, 300 de interventii educationale online pentru copii si 350 de interventii educationale clasice si de consiliere pentru membrii familiilor micilor pacienti. In cursul anului 2018, Fundatia HOSPICE Casa Sperantei va extinde proiectul si la Centrul Socio-Medical de la Adunatii Copaceni. (A.D.).

 

2017-08-21T18:56:59+00:00 August 22nd, 2017|C S R|

About the Author:

Categories