Peste 200.000 de pacienți ai Spitalului Grigore Alexandrescu, ajutați de Fundația Vodafone

Unitatea de primiri urgențe a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București a înregistrat în ultimii trei ani peste 200.000 de pacienți din întreaga țară, numărul lor crescând constant din 2015, când a fost dotată cu echipamente medicale și mobilier specific, prin proiectul finanțat de Fundația Vodafone România.

Față de aproximativ 40.000 de urgențe pediatrice gestionate în medie, anual, înainte de implementarea proiectului, numărul pacienților care beneficiază acum de îngrijire în noua unitate este mai mult decât dublu. În prezent, aici sunt consultați, investigați și tratați între 250 și 350 pacienți pe zi.

Dotarea noii unități, realizată prin parteneriatul cu Fundația pentru SMURD, a însemnat o investiție totală de peste 330.000 de euro, din care suma asigurată prin finanțarea Fundației Vodafone România a fost de 300.000 de euro. Prin acest proiect, capacitatea disponibilă a fost mărită de la 7 la 20 de paturi de spital, numărul de copii care pot fi tratați zilnic în cadrul unității crescând astfel cu peste 320%, de la 125, la 400 de pacienți. Printre echipamentele achiziționate în 2015 se află un sistem de monitorizare a funcțiilor vitale, două electrocardiografe portabile, un defibrilator cu pacemaker extern, un dispozitiv medical de triaj, un ventilator pentru camera de resuscitare, o masa încălzită pentru resuscitare nou-născuți si un ecograf Doppler.

Datorită noilor echipamente, s-au îmbunătățit, de asemenea, condițiile de lucru ale personalului și calitatea actului medical. În prezent, la unitatea Spitalului „Grigore Alexandrescu” sunt preluate urgențe pediatrice atât din București, cât și din întreaga țară. Până acum, spitalul a semnat acorduri de colaborare pentru transferul interclinic al pacienților cu peste 40 de unități sanitare din toate regiunile țării. Succesul proiectului derulat prin parteneriatul dintre Fundația Vodafone România și Fundația pentru SMURD a fost urmat de alte achiziții derulate în perioada 2017-2018, pentru completarea dotării cu echipamente, realizate cu sprijinul Ministerului Sănătății. (A.D.).

 

 

 

 

 

2018-11-07T15:52:14+00:00 October 31st, 2018|C S R|

About the Author:

Categories