Programul Scolar Colgate ajunge la 100.000 de copii

Programul Scolar Colgate, un amplu demers educational al companiei Colgate-Palmolive Romania, va ajunge in toamna aceasta in 16 judete din Romania.

Astfel in perioada septembrie – decembrie 2017, aproximativ 100.000 de copii din clasele primare, atat de la oras cat si din mediul rural vor invata de la voluntarii Crucii Rosii si de la reprezentantii Colgate cum sa aiba grija de sanatatea lor orala.

Prima etapa a programului incepe in luna septembrie in judetele Buzau, Ilfov, Constanta, Hunedoara, Teleorman, Timis, Arad si continua in luna octombrie cu scolile primare din judetele Alba, Bacau, Brasov, Galati, Iasi, Mures, Prahova, Salaj si Suceava. Aproximativ 50% din copiii implicati in programul din acest an sunt din mediul rural sau din orase mici.

Parte integranta a iniaiativei globale Colgate Bright Smiles, Bright Futures, Programul Scolar Colgate a devenit deja o traditie in tara noastra, ajungand in acest an la cea de-a 25-a editie. Din 1993, de la lansarea programului in Romania, aproape 6 milioane de elevi din clasele 0-IV au beneficiat de educatie pentru sanatate si de produse de ingrijire pentru igiena orala.

Incepand din anul 2016, Programul Scolar Colgate este derulat in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania si cu scoli primare din intreaga tara. Anul trecut, aproximativ 200.000 de copii din 33 de judete au beneficiat de sfaturile de igiena orala transmise de peste 1500 de voluntari ai Crucii Rosii si de scadre didactice.

In cadrul lectiilor tinute in scolile din cele 16 judete, copiii vor intra in universul zambetelor sanatoase cu ajutorul filmului educational  Doctorul Maseluta si Supereroii dintilor sanatosi. Acesta le prezinta intr-o maniera ludica regulile care trebuie respectate pentru a avea un zambet stralucitor si sanatos: periajul dintilor de cel putin doua ori pe zi timp de doua minute, schimbarea periutei de dinti la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist si adoptarea unei diete echilibrate. Dupa vizionarea filmului, voluntarii Crucii Rosii exemplifica tehnica de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toti copiii prezenti fiind direct implicaai in acest proces interactiv.

Lectiile de igiena orala sunt completate de informatii privind importanta spalarii mainilor, pentru ca micutii sa fie protejati de afectiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare. La finalul lectiilor, copiii primesc toate „instrumentele” necesare pentru a avea in fiecare zi o dantura sanatoasa: periuta si pasta de dinti Colgate, un pliant cu sfaturi pentru parinti, un calendar pentru insemnarea periajului zilnic. Fiecare scoala participanta in program primeste produse Protex pentru igiena mainilor. (A.D.).

 

 

 

2017-09-14T14:51:24+00:00 September 14th, 2017|C S R|

About the Author:

Categories