Rețeaua de Farmacii DONA face public primul raport anual de CSR  

Farmacia DONA, unul dintre cele mai mari lanţuri de farmacii din piaţa locală, a anunțat lansarea primului raport de responsabilitate socială, acesta fiind, totodată, și primul din retailul farmaceutic autohton, realizat în conformitate cu standardele de raportare GRI – G4 (Global Initiative Report).

Raportul prezintă contribuția Farmaciilor DONA la o dezvoltare durabilă a societății și economiei românești, în beneficiul sănătății pacienților români, făcând o radiografie a activităților derulate în 2016 la nivelul întregului Grup DONA pe trei piloni principali: performanța financiară și impactul în mediul de business și economic, implicarea socială și responsabilitatea față de angajați și pacienți.

În cei 25 de ani de prezență pe piața de retail farmaceutic, DONA a devenit un model de business, optimizat din punct de vedere operaţional, cu know-how consistent, instrumente şi proceduri de lucru eficiente. DONA este unul dintre Grupurile cu capital integral românesc care contribuie semnificativ la PIB-ul României. În 2016, valoarea taxelor achitate statului român s-a ridicat la circa 65 milioane de lei.

În ultimii trei ani, compania a investit 1 milion de lei în programe de training ajustate nivelului de experienţă şi obiectivelor profesionale stabilite pentru fiecare angajat. De asemenea, DONA alocă resurse importante instruirii și formării tinerilor absolvenți din domeniul farmaceutic. La nivelul anului 2016, echipa DONA reunea 2.313 angajați, dintre care 1.050 sunt absolvenți de studii superioare. În prezent, DONA are aproximativ 2.500 de angajați.

Acțiunile DONA din 2016 pentru pacienți, în cifre:

  • Peste 2.000 de pacienți și-au monitorizat densitatea osoasă în Farmaciile DONA
  • Mai mult de 3.000 de pacienți au beneficiat de măsurarea gratuită a tensiunii arteriale
  • Circa 6.000 de produse sănătoase distribuite în cadrul campaniei „Coșul cu produse pentru diabet”
  • Aproximativ 23.000 de pacienți au beneficiat de testări ale glicemiei. (A.D.).

 

 

2017-11-08T13:06:47+00:00 November 8th, 2017|C S R|

About the Author:

Categories