Santierul Naval Damen Galati sprijina Fundatia Inima de Copil

Santierul Naval Damen Galati a decis la finalul anului trecut sa foloseasca o parte din cei 20% din impozitul sau pe profit si a devenit sponsor unic pentru anul 2015 pentru proiectele Fundatiei Inima de Copil.

Proiectele care vor fi sprijinite sunt programele de Scoala dupa Scoala desfasurate in scolile gimnaziale nr. 22 “Dimitrie Cantemir” din orasul Galati si nr. 2 “Gh.Petrascu” din orasul Tecuci, Centrul de zi pentru copii in dificultate din comuna Pechea dar si pentru programul de consiliere pentru prevenirea abandonului scolar pe care organizatia il desfasoara in 4 scoli din judet.  Peste 150 de copii, din familii in dificultate si care au nevoie de sustinerea educatiei scolare pentru o dezvoltare normala, vor beneficia in urma acestei colaborari.

In programele de tip scoala dupa scoala si centre de zi copiii au parte de asigurarea unui program complet pentru efectuarea temelor, masa, asigurarea de rechizite, activitati extrascolare si de dezvoltare a copiilor, combinat cu un program de consiliere si suport desfasurat in colaborare cu scoli din Galati, Tecuci dar si comunele Pechea si Frumusita. De asemenea, va fi asigurata participarea copiilor in tabere de vara, copii care nu si-ar permite astfel de vacante, si un program de burse speciale destinat unui numar de 10 copii din clasele I-VIII din mediul rural cu rezultate foarte bune la invatatura si posibilitati materiale foarte reduse, selectati de organizatie in colaborare cu primariile si scolile din judet.

“Ni se pare esential pentru copii si o mare investitie in viitorul nostru, al tuturor, sa asiguram nu numai dreptul ci si sansa copiilor, a tuturor copiilor, la educatie. Si asta indiferent de cat de modesta este familia din care provin. Este un proces educativ care de multe ori se incheie tragic si mult prea devreme din cauza saraciei”, spune Anna Burtea, director executiv Fundatia Inima de Copil.

In ultimii doi ani o parte din acest program al organizatiei a fost sustinut si de Alewijnse Marine Galati si BRD Groupe Societe Generale dar si de alte firme colaboratoare ale organizatiei.

Programul pentru imbunatatirea a accesului la educatie si de prevenire a abandonului scolar si familial reprezinta o investitie totala anuala de peste 130.000 euro in viitorul copiilor si in dreptul lor de a merge la scoala. La acesta se adauga si programul desfasurat de asemenea de Fundatia Inima de Copil, cel de integrare si recuperare pentru copii sau tineri cu dizabilitati sau cu intarzieri in dezvoltare. (A.D.).

2015-02-05T23:40:26+00:00 February 6th, 2015|C S R|

About the Author:

Categories