Sprijin financiar maghiar pentru achizitia de echipamente IT

Agentia de Dezvoltare Civila (Ungaria) a lansat un program de finantare care vizeaza imbunatatirea capacitatii de comunicare a ONG-urilor si institutiilor din Romania

Granturile sunt destinate „achizitiilor mijloacelor corporale ale tehnicii de informatica necesare pentru exersarea activitatii, functionare generala, respectiv realizarea programelor prevazute in statul/actul constititiv al solicitantului”. Granturile sunt cuprinse intre 500 si 2500 Euro. Se evalueaza activitatea trecuta, planurile de viitor si cum te vor ajuta echipamentele achizitionate in ce vei face. Se intelege c-ar trebui sa povestesti ceva si despre impactul echipamentelor asupra grupului tinta / beneficiarilor. Nu se-ntelege care-i bugetul total al programului. Ar fi fost ceva, cu atat mai mult cu cat se percepe o „taxa de aplicatie” de 18 Euro…

Despre ADC

Scopul Agentiei de Dezvoltare Civila (ADC) este examinarea candidaturilor publicate pentru sectorul civil, urmarirea lor, supravegherea constanta a directiilor de dezvoltare a sectorului non-profit, evaluarea problemelor legate de candidaturi, planificarea obiectivelor strategice pentru viitor. Sub coordonarea Agentiei se deruleaza, de asemenea, realizarea diferitelor programe de subventiune in cadrul Uniunii Europene sau a celor in colaborare cu alte tari, respectiv managementul exterior al candidaturilor civile ale Fondului Inovativ finantat din surse europene (http://www.cifu.eu/ro).

2013-03-15T22:41:42+00:00 September 24th, 2012|C S R|

About the Author:

Comments

  1. Nicolae Cuta says:

    Acest program de finantare ridica cel putin doua semne de intrebare: primul este taxa de aplicatie si al doilea este lipsa mentionarii sumei alocate pentru aceasta runda de finantare. Coroborate cele doua ne pot duce cu gandul la o afacere oneroasa prin care “finantatorul” sa acorde granturi in valoare mai mica decat taxele incasate de la aplicanti.
    De altfel, in Romania mai sunt astfel de ONG-uri care colecteaza mult mai multi bani decat folosesc pentru indeplinirea misiunii declarate (cred ca le-ati intalnit cu totii fundraiserii inarmati cu chitantiere prin cele mai diverse locuri).

    1. Mie mi se pare un program foarte clar 🙂 sau e limpede ca…

Categories