#SuperCoders, la a doua editie marca Orange Romania

Orange Romania organizeaza cea de-a doua editie a #SuperCoders pe 10 februarie, cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet. In cadrul seminarului, copiii cu varste intre 10 si 13 ani invata limbaje de programare cu ajutorul carora pot produce continut digital si sa afle cum sa foloseasca internetul in mod responsabil si util.

Sub atenta supraveghere a trainerilor, fiecare copil va invata sa utilizeze platforma Scratch pentru a-si construi propriul univers animat. In plus, in cadrul comunitatii online, copiii vor invata sa lucreze in echipa la crearea mijloacelor media interactive (povesti, jocuri sau animatii).

Proiectul marcheaza Ziua Sigurantei pe Internet (Safer Internet Day SID), o initiativa la nivel european ce are ca scop promovarea utilizarii tehnologiei ca resursa pentru viitor si constientizarea si educarea copiilor si tinerilor cu privire la utilizarea internetului responsabil si in siguranta.

La #SuperCoders se pot inscrie copii intre 10 si 13 ani, pasionati de programare, dar nu este necesar ca acestia sa aiba cunostinte anterioare de programare. In Bucureşti, o grupa de copii este alcatuita din copiii inscrişi in organizaţia Salvaţi Copiii, iar in Cluj, o grupa este formata din elevi inscrişi in organizaţia Simplon Romania. In ambele oraşe, a doua grupa este deschisa publicului larg. Inscrierea este gratuita si se face prin trimiterea unui e-mail pe adresa csr@orange.ro, in limita celor 20 de locuri disponibile in Bucuresti si 15 locuri disponibile in Cluj-Napoca.

Evenimentul se va desfasura in paralel in Bucuresti si Cluj-Napoca, pe data de 10 februarie, intre orele 14:00 – 17:00. Programul detaliat si adresa unde are loc evenimentul se vor comunica ulterior, pe e-mail, dupa confirmarea participarii inscrierii. (A.D.).

2015-02-02T21:32:17+00:00 February 3rd, 2015|C S R|

About the Author:

Categories