Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei instruieste 300 de elevi

Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei, organizata de OMV Petrom a inceput pe 16 iulie la Bran unde, pe parcursul a 5 saptamani, 300 de elevi de la 23 de scoli profesionale si licee tehnologice din judetele Arges, Bacau, Dambovita si Buzau

Acestia vor studia domeniile: petrol si gaze, turism si alimentatie, industrie alimentara, mecanica, industrie textila si pielarie, electric, electromecanica electronica si automatizari. Alaturi de acestia vor fi prezenti in tabara si 55 de profesori.

Timp de o saptamana, elevii participa la un program intens, care vizeaza atat o profilare vocationala, cat si cursuri de dezvoltare personala, ateliere practice si seri tematice. In cadrul atelierelor de dezvoltare personala, elevii invata notiuni de baza despre comunicare, lucru in echipa, spirit antreprenorial si eco-civic, dar si cum sa se prezinte in fata unui angajator sau cum sa redacteze un CV.

Atelierele practice simuleaza un program de munca real in care elevii invata notiuni de baza despre meseria aleasa, primesc roluri si responsabilitati si lucreaza cot la cot cu mentorii lor – profesionisti din domeniu. La final, viitorii meseriasi lucreaza alaturi de mentorii lor pentru a realiza un proiect final de amploare, specific meseriei alese.

„Am decis sa ne alaturam proiectului Tabara Meseriasilor deoarece credem ca este o nevoie reala de meseriasi profesionisti in domeniul ospitalitatii si nu numai. Anul trecut am fost in calitate de invitat in tabara si am vazut cum elevii se transformau in bucatarii sau ospatarii de care si noi am avea nevoie in restaurante noastre – motiv pentru care, doi dintre acestia sunt acum angajati City Grill. Anul acesta mergem mai departe si  suntem parteneri in proiect, in speranta sa putem recruta cat mai multi dintre elevii meseriasi”, a declarat Cristian Cristea, Training Manager City Grill.

La sfarsitul taberei, 40 de viitori meseriasi vor primi burse in valoare de 500 de lei/luna, in anul scolar 2017-2018. De asemenea, cei 55 de profesori vor participa in cadrul taberei la un curs de specialitate despre organizat de Centrul National pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Pana acum, in cele doua editii ale Taberei Meseriasilor din Tara lui Andrei (2015 si 2016) au fost formati 470 de elevi (electricieni, constructori, operatori sonda, bucatari, croitori si frizeri) si 95 de profesori din 38 de licee tehnologice si scoli profesionale din judetele Prahova, Gorj, Dambovita, Bacau, Arges si au fost acordate 60 de burse de studiu in valoare totala de peste 73.000 de euro.

Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei face parte din „Romania Meseriasa” – programul de sustinere a invatamantului profesional prin care OMV Petrom isi propune sa aduca in atentia societatii importanta meseriilor in dezvoltarea unei tari si sa gaseasca solutii pentru educatia viitorilor meseriasi. Romania Meseriasa este un program dezvoltat in parteneriat cu Ministerul Educatiei si este parte din proiectul national al Presedintelui Romaniei, Romania Educata. (A.D.).

 

 

2017-07-17T23:20:15+00:00 July 18th, 2017|C S R|

About the Author:

Categories