Telekom Romania a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru 2017

Telekom Romania a lansat raportul de sustenabilitate pentru anul 2017, care include informaţii detaliate despre performanţele companiei şi proiectele cheie care susţin eforturile noastre de dezvoltare durabilă.

Digitalizarea se află în centrul eforturilor de sustenabilitate ale Telekom Romania, iar în ultimii ani grupul de companii a iniţiat numeroase proiecte care contribuie la creşterea calităţii vieţii românilor prin digitalizare. Iniţiativele Telekom Romania s-au concentrat pe incluziunea în sfera digitală a tuturor păturilor sociale, prin investiţii susţinute în modernizarea şi extinderea infrastructurii reţelelor de comunicaţii – fixe şi mobile, precum şi pe creşterea oportunităţilor de conectivitatea a cetăţenilor, prin lansarea de produse şi servicii la preţuri accesibile tuturor categoriilor de consumatori.

Pe parcursul anului 2017 Telekom Romania a continuat implementarea proiectului Ro-Net prin care se urmăreşte extinderea infrastructurii de bandă largă în zone rurale dezavantajate, care nu au acces la o reţea de internet de mare viteză. Proiectul Ro-Net este o prioritate pentru Telekom Romania, susţinând eforturile companiei de a contribui la digitalizarea României prin reducerea decalajului dintre diferitele regiuni ale ţării.

De asemenea, în 2017, Telekom Romania a implementat două proiecte de Smart City în Constanţa şi Piatra Neamţ, care includ soluţii de parcare inteligentă, iluminat stradal inteligent, staţii de încărcare a maşinilor electrice, sistem de monitorizare a calităţii aerului, supraveghere video inteligentă şi Wi-Fi gratuit.

Pentru a sprijini digitalizarea învăţământului românesc, Telekom Romania a continuat proiectele de tip Smart Education prin intermediul cărora 150 de şcoli din 23 de judeţe din România beneficiază de platforma de management educaţional Adservio, care include catalog electronic, internet şi echipamente electronice utile procesului de învăţare, precum laptopuri, tablete şi proiectoare. Platforma numără în prezent 200.000 de utilizatori: părinţi, elevi şi profesori.

Anul 2017 a fost al şaselea an în care Telekom Romania a oferit copiilor cu vârstre cuprinse între 7 şi 16 ani lecţii gratuite de programare informatică prin intermediul atelierelor Coder Dojo. 130 de copii au beneficiat de astfel de lecţii anul trecut.

Dorinţa de a se implica în cauze sociale şi de a susţine persoane aflate în situaţii dificile a determinat înfiinţarea Fundaţiei Telekom Romania. De aproape 10 ani fundaţia susţine proiecte sociale, umanitare, educaţionale, de mediu, precum şi campanii de ajutorare în urma dezastrelor. În 2017 contribuţia socială a Fundaţiei Telekom Romania a fost transpusă în proiecte care urmăresc îmbunătățirea vieții grupurilor vulnerabile, dezvoltarea abilităților digitale, precum și sprijinirea dezvoltării comunităților locale.

Prin intermediul platformei teimplici.ro, în 2017 au fost implementate 10 proiecte, printre care se numără “Edulier- platforma online de sprijin pentru copiii cu probleme specifice de învăţare”, “Terapia prin joacă MIRA pentru persoanele cu dizabilităţi şi probleme neuromotorii” şi “Camera senzorială pentru bebelusii spitalizati pe termen lung.” Tot anul trecut, Telekom a oferit, ca în fiecare an, 10 burse de studiu pentru învăţământul superior STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică). În iunie şi iulie 2017 Telekom Romania, în parteneriat cu Smart Atletics a organizat cea de a şaptea ediţie a evenimenului sportiv “Cea mai mare oră de sport” în Braşov, Bucureşti şi Mamaia, prin care compania îşi propune să susţină şi să promoveze un stil de viaţă sănătos.

Telekom Romania urmează strategia de economie circulară a Deutsche Telekom, ce întreprinde eforturi semnificative pentru a minimiza impactul operaţiunilor asupra mediului înconjurător.

Strategia de mediu a companiilor din grup se bazează pe patru piloni: reducerea consumului de energie prin măsuri de eficienţă, cota crescută a surselor de energie regenerabilă, reducerea emisiilor directe de CO2 şi extinderea portofoliului de produse sustenabile. În 2017 am reciclat 1.177 de tone de deșeuri generate de activitățile noastre și am crescut eficienţa operaţiunilor privind consumul de energie şi emisia de CO2 cu 20% în raport cu traficul de date. (A.D.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018-10-29T12:21:10+00:00 October 29th, 2018|C S R|

About the Author:

Categories