Categorized | C S R

Terapia cu animale – atelier in premiera la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala

Doctor cu 4 labute1

La Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din Bucuresti a fost sustinut pentru prima data un atelier despre terapia cu animale, o terapie complementara a carei beneficii sunt recunoscute la nivel international dar care in Romania a patruns relativ de curand.

Echipa de caini si instructori canini ai Asociatiei Clubului Cainilor Utilitari s-au intalnit si au interactionat cu 30 de copii pentru o demonstratie a beneficiilor acestei terapii. Acesta este unul din cele 18 ateliere realizate prin proiectul “Doctor cu 4 labute” finantat in cadrul concursului “Sustine un ONG!” editia 2017, prin intermediul caruia Fundatia Orange ofera fonduri pentru proiecte coordonate de angajati ai Orange Romania.

<„Doctor cu 4 labute” reprezinta un prim pas in ceea ce priveste sensibilizarea si informarea opiniei publice despre impactul si efectele pozitive generate in contextul interactiunii om-animal. Este nevoie de informare, educatie si exemple concrete care sa demonstreze efectele miraculoase ale echipei multidisciplinare in care exista un „doctor”, „terapeut”, „educator” din alta specie care accepta vulnerabilitatea umana fara a conditiona. Relatia, empatia se creeaza instantaneu, emotiile pot fi mult mai usor declansate si gestionate (in special cele negative) iar rezultatele sunt simtite de catre toate partile implicate,> a spus Conf.dr. Valentina Rujoiu, prodecan al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti.

Prin intermediul proiectului „Doctor cu 4 labute” sunt desfasurate programe si activitati terapeutice pentru copii şi adolescenti care sufera de afectiuni oncologice sau dizabilitati (fizice, motorii şi vizuale), Sindrom Down, Tulburari de Spectru Autist şi pentru varstnici. Terapia Asistata de Animale aduce beneficii de ordin fizic, psihic si social in viata persoanelor aflate in suferinta prin imbunatatirea tonusului, a conditiei fizice si a coordonarii, diminuarea depresiei si a nervozitatii, dar si prin reducerea sentimentelor de singuratate si izolare.

Proiectul are o valoare totala de 39.180 lei, din care 24.400 lei reprezinta contributia Fundatiei Orange. (A.D.).

 

 

 

 

 

Tag-uri: , , , , , ,
IMM Responsabil Social
Roalimenta
Concordia 2%
Concordia - brutaria
CSR Nest
CRCA
CSR Academy
Global Compact Romania

Urmareste-ne pe Facebook

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031